Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Motorová nafta terčem zlodějů

TRUTNOVSKO - Z nádrží mizí stovky litrů paliva 

V úterý večer 2. 7. 2013 vyjížděli královédvorští policisté do Velkého Vřešťova, kde dosud neznámý zloděj násilím vnikl na pozemek jedné z místních firem. Z výpovědi poškozeného a z následně provedeného šetření a ohledání místa činu muži zákona zjistili, že nezvaný host z nadzemní nádrže, která slouží k uskladnění paliva, odcizil necelých osm hektolitrů motorové nafty. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na necelých 28 tisíc korun.
Druhý případ krádeže motorové nafty zaprotokolovali rovněž královédvorští policisté v úterý ráno v obci Kocbeře. Dosud neznámý zloděj v areálu místního zemědělského družstva násilím vnikl do jedné z hal, která slouží jako odstavná plocha pro pracovní stroje. Nezvaný host uvnitř objektu násilím vnikl do palivových nádrží několika zemědělských strojů, ze kterých odčerpal necelých 100 litrů motorové nafty. Poškozený vyčíslil škodu na necelé 4 tisíce korun.
A konečně poslední případ krádeže motorové nafty zaprotokolovali v pondělí 1. 7. 2013 krátce po poledni policisté z Úpice. Z výpovědi poškozeného službukonající policista zjistil, že dosud neznámý zloděj v průběhu několika dnů měsíce června letošního roku násilím vnikl do jednoho ze skladů na Výšince. Z objektu zloděj odcizil přes 300 litrů paliva. Zástupce poškozené společnosti vyčíslil škodu na necelých 15 tisíc korun. Uvedené tři případy policisté zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přečinu krádeže provedené vloupáním, ze které může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
Místní policisté se svými kolegy ze služby kriminální policie a vyšetřování po zlodějích a odcizeném palivu intenzivně pátrají.
Policie České republiky v Trutnově by tímto článkem chtěla všechny majitele ať již zemědělských či jiných pracovních strojů seznámit s případy krádeží paliva, ke kterým v průběhu posledního měsíce na Trutnovsku došlo. Policisté jednotlivých obvodních oddělení se v průběhu výkonu nočních služeb ve zvýšené míře zaměřují na kontroly zemědělských, ale i jiných objektů, kde jsou nákladní motorová vozidla a zemědělské a jiné pracovní stroje zaparkovány. Majitelé automobilů, kteří ať již své či firemní dopravní prostředky parkují na volném prostranství, by měli myslet na to, že mezi odstaveným automobilem na osvětleném či neosvětleném místě je velký rozdíl. Každý majitel dopravní firmy či zemědělské společnosti, který disponuje větším počtem dopravních prostředků, by měl myslet na to, že může svůj majetek proti krádeži lépe zabezpečit instalací zabezpečovacího zařízení či fotopastí nebo kamerovým systémem.
por. Bc. Udo Ertner
3. 7. 2013 ve 12:25

vytisknout  e-mailem