Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Motorová vozidla bez dozoru přilákala zloděje

BŘECLAVSKO: Lákadlem se stalo nářadí. 

Břeclavsko - Policisté během včerejšího dne přijali tři oznámení, která se týkala stejného druhu trestné činnosti. Pachatelé se tentokrát zaměřili na odstavená vozidla. Pozornost směřovala u všech tří vloupání na stejné věci – v kurzu bylo odložené nářadí.

První krádež se stala v obci Podivín, kdy během několika minut pachatel rozbil skleněnou výplň dveří a z auta Renault Trafic sebral kango, brusku a příklepovou vrtačku. Zanechaná výše škody se dostala na částku 25 tisíc korun. Další případ šetří policisté na Mikulovsku. V Drnholci během noci zmizela z nákladového prostoru vozidla Škoda Pickup motorová pila, bruska a další nářadí. Škoda převýšila částku 20 tisíc korun.  Také v Lednici se majiteli nevyplatilo nechat vozidlo bez dozoru. Z nákladního auta Peugeot Boxer vykradl zloděj nářadí – jednalo se o bourací kladivo a vrtačku. Vzniklá škoda byla stanovena na 29 tisíc korun.
Policisté v současné době prověřují veškeré získané stopy a poznatky. Předmětem šetření je také to, zda se trestné činnosti dopustil totožný pachatel.
por. Mgr. Kamila Haraštová, 7. 3. 2012

vytisknout  e-mailem