Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Možný zisk zastíní mysl

BRNO, BRNO VENKOV : Internetoví podvodníci vylákají denně opravdu zajímavé částky. 

Internetoví podvodníci mají opravdové žně. Osmapadesátiletý muž z Brněnska se nechal zaujmout zprávou o zajímavém výnosu z obchodování s kryptoměnami. Do telefonu si nainstaloval program na jeho vzdálenou zprávu a těšil se na zajímavý zisk. Jenže zatím neznámý pachatel pilně pracoval ve  svůj prospěch. Během krátkého času přeposlal na své podvodné účty skoro půl miliónu korun.

Zprávě podvodného bezpečnostního analytika o ohrožení účtu bezmezně uvěřila padesátiletá žena z Brna. Podle jeho pokynů pak v několika transakcích převedla na určené účty téměř tři sta tisíc korun.

Dva měsíce líbivé a jiskřivé komunikace s britským vojenským lékařem na misi v Jemenu se docela prodražily pětačtyřicetileté ženě z Brněnska. Důstojník jí poslal balík se zlatými cihlami. Nejdříve bylo nutné uhradit dopravné. To bylo později potřeba doplatit. Velmi cenný balík musela také pojistit. Když přišel další absurdní požadavek, který žena už neakceptovala, lékař přestal komunikovat. Potom žena pochopila, že naletěla podvodníkovi. Celkem odeslala na různé zahraniční účty čtvrt miliónu korun.

por. Bohumil Malášek, 10. března 2023

vytisknout  e-mailem