Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Cizinci napadli dva náhodné kolemjdoucí

PLZEŃ - Nyní se zpovídají z trestného činu loupeže a výtržnictví 

     V sobotu v brzkých ranních hodinách napadli tři cizinci ve věku 19, 22 a 24 let před budovou jednoho z nákupních a zábavních center v Plzni  24letého muže, kterého uchopili za oděv a opakovaně jej udeřili pěstmi do hlavy. Útok viděl 21letý Plzeňan, který se vydal napadenému na pomoc, avšak jeden z útočníků jej uchopil za oblečení a snažil se mu v jeho jednání zabránit. Po krátké šarvátce se oběma napadeným mužům podařilo útočníkům vymanit a utéci směrem do budovy obchodního centra. Útočníci je však pronásledovali a po krátké honičce prvního z napadených dostihli. Uchopením za oděv se jej snažili strhnout zpět k sobě a pokračovat ve fyzickém útoku, což se jim nepodařilo, a napadený z místa utekl.   
      Krátce nato dva starší z trojice útočníků ve stejném objektu napadli poškozenou 34letou ženu z Plzně. Tuto udeřili do obličeje, následkem čehož žena upadla na zem. Do ležící bezbranné ženy pachatelé ještě několikrát kopli, kdy útok směřovali na hlavu a obličej. Ženě odcizili bundu a mobilní telefon a z místa utekli. Svým jednáním poškozené způsobili zlomeninu dolní čelisti, otřes mozku a další zranění v obličejové části hlavy.
      Všichni pachatelé byli krátce po činu dopadeni. Proti dvěma starším bylo zahájeno trestního stíhání pro trestné činy výtržnictví a loupež, nejmladší z trojice útočníků se bude zpovídat z trestného činu výtržnictví. Zároveň byl podán návrh na vzetí pachatelů do vazby.
 
por. Ing. Hana Štefflová
29. dubna 2013
 

vytisknout  e-mailem