Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupal se do bytu

PLZEŇ – Způsobil hmotnou škodu za bezmála 100 000 korun. 

     Plzeňští policisté řeší případ nahlášené krádeže, ke které mělo dojít dne 2. října 2017 v době od 10:00 do 11:40 hodin v Plzni na Klatovské třídě v šestém patře bytového domu. Neznámý pachatel vnikl do uzamčené bytové jednotky, kterou prohledal, a následně z ní odcizil elektro zboží a finanční hotovost. Svým jednáním způsobil poškozeným majitelům hmotnou škodu ve výši 94 000 korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a trestného činu porušování domovní svobody, za které může pachateli hrozit až pětiletý trest odnětí svobody. Policisté se případem intenzivně zabývají a po pachateli pátrají.

Abychom předešli nebo minimalizovali škody napáchané nenechavými zloději, řiďme se pár zásadami jak zabezpečit majetek:

1. Zamykejte vstupní dveře a zavírejte okna vždy, když opouštíte domácnost. Venkovní, bytové i balkónové dveře v noci zamykejte, i když jste doma.

2. Bezpečnost bytu zvýšíte instalací bezpečnostních dveří nebo různých mechanických zábranných prostředků. Další možností jak chránit svůj byt je investovat do elektronického zabezpečení.

3. Opouštíte – li byt na delší čas, nezatahujte rolety a žaluzie, snažte se udržovat dojem, že jste stále přítomni, vhodná je výpomoc sousedů, mohou vám byt kontrolovat a pravidelně vybírat schránku. O vašem odjezdu neinformujte široké okolí, a to i na internetové síti.

4. Cenné věci v bytě je vhodné mít zadokumentované (pořízené fotografie, výrobní čísla, atd.) pro případ, že by ke krádeži přesto došlo. Tyto informace pomohou policii v pátrání.

5. V neposlední řadě zamykejte vchodové dveře domu a nevpouštějte cizí osoby do domu, předejdete tak možným nepříjemnostem spojených s krádeží věcí nejen z bytu, ale i z neobytných prostor domu.

 prap. Veronika Hokrová
3. října 2017

vytisknout  e-mailem