Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Mrtvá žena na silnici

Prachatice – Volary – Prachatičtí kriminalisté hledají svědky události. (Hlasová schránka 974 222 116)  

Volarští policisté vyjížděli ve čtvrtek, krátce před druhou hodinou ranní, k případu nálezu mrtvé ženy na vozovce. Žena ležela přibližně 300 metrů za značkou označující obec Volary směrem na Prachatice, v místě, kde se napojuje na pozemní komunikaci II. třídy, číslo 141, účelová komunikace, vedoucí do chatové oblasti zvané „Šmoulov“. Žena ležela v poloze na zádech, na zmíněné účelové komunikaci, nohama kolmo směrem do silnice II/141. Přivolaní policisté na místě zjistili, že žena nejeví známky života a proto se ihned začali pokoušet o její oživení, a to až do příjezdu rychlé záchranné služby. I přes rychle poskytnutou první pomoc policistů a záchranářů se bohužel již ženu nepodařilo zachránit. V případě byla nařízena zdravotní pitva, při které lékař zjistil, že zranění ženy neodpovídá přirozené smrti. Vyšetřovatel po tomto zjištění nařídil soudní pitvu.
 
Žena v době nálezu na sobě měla vlněné ponožky, modré látkové tepláky, bílou halenku s barevnými vzory, šedočerný svetr a modrou šusťákovou bundu a byla bez obuvi. Poblíž těla ležel na komunikaci jeden bílý pantofel.
 
Žena se mohla stát obětí dopravní nehody a proto žádáme všechny občany či řidiče, kteří ženu míjeli, potkali nebo viděli, popřípadě viděli dopravní nehodu, aby se přihlásili policii na lince 158. Zároveň žádáme řidiče nákladního vozu, který nález těla nahlásil, aby jako důležitý svědek kontaktoval policii.
 
por. Bc. Martina Joklová, pttisk@mvcr.cz
16. prosinec 2011

vytisknout  e-mailem