Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Multižánrový festival Vysočina fest

JIHLAVSKO: Policisté na kulturní akci dohlíželi na bezpečnost, veřejný pořádek a dopravu  

Minulý týden se v Jihlavě v době od čtvrtka do soboty uskutečnil multižánrový kulturní festival Vysočina fest. Jihlavský amfiteátr navštívilo přibližně osmadvacet tisíc lidí. V souvislosti s konáním festivalu připravili policisté Územního odboru Jihlava ve spolupráci s městskou policií bezpečnostní opatření za účelem zajištění bezpečnosti osob, veřejného pořádku, ochrany majetku a bezpečnosti silničního provozu. Do opatření byli nasazeni policisté pořádkové, dopravní i kriminální policie.
 
Policisté zejména dohlíželi na dodržování veřejného pořádku a na bezpečnost osob. V době konání festivalu řešili tři přestupky, jednalo se o vypuštění pneumatik u zaparkovaného vozidla, povalení kovového oplocení pozemku staveniště a fyzické napadení. Ze spáchání přestupku je v jednom případě podezřelý jednadvacetiletý muž, v dalším dvacetiletá žena, v třetím případě policisté po pachateli pátrají. Dále šetří ztrátu mobilního telefonu, který jeho majitel na festivalu zapomněl v restauraci a odcizení peněženky, kterou její majitelka nechala v areálu volně odloženou.
 
Policisté také pomáhali muži, který při odchodu z festivalu upadl a zranil se. Zraněného jednašedesátiletého muže policisté nalezli u lavičky, poskytli mu první pomoc a přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která muži poskytla lékařské ošetření.
 
Dále policisté prověřují čtyři trestné činy, ke kterým došlo v areálu amfiteátru nebo v jeho okolí. Ve dvou případech se jednalo o poškození zaparkovaných vozidel, v jednom o krádež téměř dvou stovek pivních kelímků v hodnotě přes pět tisíc korun a dále policisté pátrají po pachateli, který odcizil výčepní zařízení v hodnotě dvacet tisíc korun, které bylo odložené mezi stany s pivem. Všechny čtyři případy policisté dále prověřují, a to jako podezření ze spáchání přečinu krádeže nebo přečinu poškození cizí věci, po pachatelích pátrají.
 
Policisté se v době konání festivalu zaměřili také na dohled na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Krajské město bylo po dobu konání kulturní akce zatíženo zvýšeným počtem vozidel, kterými návštěvníci přijížděli. Policisté prováděli dohled, řídili a usměrňovali dopravu zejména na místech, kde návštěvníci festivalu parkovali, a dále na křižovatkách a silnicích, kde bylo možné předpokládat komplikace. Aktivně a rychle také reagovali na jakékoli dopravní problémy, které aktuálně vznikly. Dále prováděli policisté kontroly řidičů vozidel se zaměřením na to, zda neusedají za volant pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Během tří dnů odhalili celkem 78 dopravních přestupků, za které řidičům uložili blokové pokuty.  
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
15. července 2014

vytisknout  e-mailem