Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Munice ve Břvanech

LOUNY - Dělostřelecký granát odvezl pyrotechnik  

V sobotu dopoledne byli přivoláni policisté do obce Břvany na Lounsku, kde objevil tamní obyvatel při výkopových pracích dělostřelecký granát. Policejní hlídka místo zajistila a na pomoc si vyžádala služebního pyrotechnika. Specialista na výbušniny si granát o délce 20 cm a průměru 10 cm převzal a odvezl k zneškodnění. Ke zranění osob či škodě na mejetku nedošlo. 

Zatajili dluhy a exekuce, uzavřeli úvěry

Policisté zahájili úkony trestního řízení v dalších případech úvěrových podvodů. Ten první se týká 27letého mladíka z Lounska, který v říjnu minulého roku uzavřel úvěrovou smlouvu, kde vědomě uvedl nepravdivé informace. Především zatajil dluhy a exekuce, a na základě těchto smyšlených údajů mu byl přiznán úvěr ve výši 15 000 Kč. Do současné doby však uhradil pouze dvě splátky a na další výzvy k zaplacení pohledávek nereaguje. Ve zkráceném přípravném řízení mu policisté sdělili podezření z trestného činu úvěrového podvodu. 

Další případ, kdy dotyčný záměrně zatajil dluhy a exekuce, aby získal úvěr, se týká 38letého muže z Lounska. Ten se od poškozené firmy domohl podvodným způsobem úvěru ve výši 15 000 Kč s tím, že uhradil pouze tři splátky. Dále je dlužník nekontaktní a s finanční společností nekomunikuje. I jemu již policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu úvěrového podvodu. Oba muži byli po provedených úkonech propuštěni na svobodu.

Vloupání do autobusů

V pátek , krátce po poledni, vyjížděli policisté do prostor autobusového nádraží v Lounech, kde neznámý pachatel vnikl do dvou autobusů a odcizil finanční hotovost. Do vozidel se dostal násilným způsobem přes zadní dveře a z kasy či z kovové přihrádky si přisvojil peníze. Způsobená škoda byla vyčíslena na celkem 3 605 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a po pachateli-ích pátrají. 

nprap. Jaromíra Střelcová 

Louny, 30. září 2013

 

     

vytisknout  e-mailem