Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Munici zajistil pyrotechnik

LOUNY - Nález munice; Krádež mercedesu; Okradená žena...  

Nález munice

V sobotu odpoledne oznámil na linku 158 jisty muž, že poblíž rekreační chaty v obci Vesce na Podbořansku nalezl munici. Po příjezdu policisté zjistili, že výbušninu oznamovatel uložil do dřevěné skříně v dílně domu. Měl ohromné štěstí, že se nic nestalo, neboť munice byla plně funkční. To ostatně potvrdil i přivolaný pyrotechnik z Krajského ředitelství policie Severočeského kraje. Určil, že se jedná o minometnou střelu ráže 82 mm, rok výroby 1944, německé výroby. Mina byla opatřena plastovým nárazníkovým spouštěčem. Specialista výbušninu odvezl k zneškodnění. Policisté v této souvislosti upozorňují občany, aby v případě nálezu podezřelého předmětu připomínajícího nějakou výbušninu, na něj nesahali, místo zajistili a ihned přivolali policii. Mohou tak předejít zbytečné tragédii.

Krádež mercedesu

Policisté šetří krádež osobního vozidla zn. Mercedes Benz, které zmizelo z pátku na sobotu v lounské ulici Petra Obrovce. Zloděj odcizil vůz stříbrné barvy z parkoviště před domem. Škodu majitel odhadl na 452 000 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, po pachateli i vozidle pátrají.

Okradená žena

O několik tisíc korun přišla v pátek odpoledne žena středního věku z Loun. Vydala se totiž nakupovat do jednoho z lounských marketů a tam ji okradl neznámý zloděj. Bez použití násilí ji z kabelky, kterou měla zavěšenou na nákupním vozíku, odcizil peněženku, doklady i platební kartu. Celkovou škodu poškozená vyčíslila na 15 500 Kč. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže.

Ohalen zloděj notebooku

Policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže 42letému muži z Lounska, který v budově hudební školy v Lounech odcizil kufr s notebookem. K události došlo před několika dny, kdy si poškozený kufřík s přenosným počítačem odložil, připravoval se na hudební vystoupení a chvilku jej ponechal bez dozoru. Nestřeženého okamžiku zloděj využil a notebook v hodnotě 24 tisíc korun si přisvojil. Ne však nadlouho. Zakrátko byl zadržen a odcizené věci putovaly zpět k majiteli. Podezřelý byl po provedených úkonech propuštěn ze zadržení na svobodu.

vytisknout  e-mailem