Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Musíme se bránit, aneb rizika internetové komunikace

PROSTĚJOV - Beseda se seniory na téma kyberkriminalita. 

Dne 11. 2. 2015 od 10:00 hodin proběhla ve spolupráci Policie ČR Prostějov a Zdravého města Prostějov ve velkém sále kulturního klubu Duha ve Školní ulici v Prostějově beseda se seniory s názvem "Musíme se bránit, aneb rizika internetové komunikace". Jak už napovídá název, tématem besedy byl bezpečný pohyb v prostředí Internetu. Kromě zásad bezpečného pohybu v kyberprostoru byli účastníci akce seznámeni s riziky moderních komunikačních prostředků jako jsou instant messengery a e-mail,  diskutovalo se o záludnostech nakupování na Internetu, aktuálních trendech kyberzločinnosti zejména ve vztahu k dospělé populaci a seniorům a na závěr byli poučeni o možnostech pomoci a získávání informací ke své obraně, případně pro řešení na nich již spáchaného protiprávního jednání.

Přesto, že většina mladých lidí si určitě myslí, že se kyberprostor seniorů netýká, statistiky uvádějí něco jiného. Síť internet je otevřená všem lidem bez rozdílu věku. Podle dat z Českého statistického úřadu užívalo Internet v roce 2014 27,4% osob ve věku 65 - 74 let, což je přibližně 260 000 osob. Ve věkové kategorii 55 - 64 let je počet aktivních uživatelů dokonce 58%, takže lze očekávat další růst počtu i těch nejstarších uživatelů.

Zájem o Internet a jeho bezpečné užívání se ukázal i dnes v Prostějově, protože na akci se dostavily dvě desítky seniorů, kteří se do hodinu a půl trvající besedy aktivně zapojovali a přispěli tak svými mnoha dotazy k jejímu průběhu.  

por. Bc. František Kořínek

11. 2. 2015

 

 

 

 

Odkazy do noveho okna

Musíme se bránit 11. 2.

Musíme se bránit 11. 2. 

Detailní náhled

Musíme se bránit 11. 2.

Musíme se bránit 11. 2. 

Detailní náhled

Musíme se bránit 11. 2.

Musíme se bránit 11. 2. 

Detailní náhled

Musíme se bránit 11. 2.

Musíme se bránit 11. 2. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem