Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Muškáty pro milou ukradl

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Romantický zloděj ženě květiny nekupuje, ale krade.  

 

Když ve středu 22. srpna ráno přijel padesátník na svou chatu v oblasti Uherskobrodských vinohradů, čekalo jej a jeho manželku nemilé překvapení. Ještě předešlého večera zdobily chatku muškáty a petúnie v závěsných květináčích pod střechou. Včerejšího rány tři z nich chyběly a zůstaly po nich pouze zbytky plastových háčků přišroubovaných k trámům. Majitel se rozlítil a krádež květin a květináčů v hodnotě tisíce korun oznámil uherskobrodským policistům.

Hlídka přijela na místo a začala pátrat jak po pachateli, tak po ukradených květinách. Při ohledání místa činu policisté našli poškozený plot a nedaleko chaty okvětní lístek muškátu. Stopu, která neujde bystrému oku indiánského stopaře, natož uherskobrodského policisty. Policisté pečlivě prozkoumávali další okolí a našli další kvítek a o pár set metrů další. Takto zhruba kilometr stopovali zloděje, až se houštím prodrali k jedné z chat. Na jejím dřevěném průčelí visely květináče s muškáty a petúniemi. Květy již ale nebyly tak bohaté jako před krádeží.

Policisté vyzvali muže, který v chatě bydlí, aby jim vysvětlil, jak ke květinám přišel. Sedmatřicetiletý muž, kterého brodští policisté velmi dobře znají, protože jej v minulosti vyslýchali kvůli spáchání několika trestných činů (například i krádeži střechy psí boudy), policistům nejdříve zase tvrdil jakousi vymyšlenou pohádku. Když se jej policisté ptali, proč recidivista jako on krade květiny, hrdě se ke skutku doznal: muškáty a petúnie ukradl pro svou přítelkyni, aby jí udělal radost. Kradl je brzy ráno a hned po příchodu je přimontoval na průčelí chaty, aby jeho milá se z nich mohla těšit pohledem. Za policejního dohledu musel květináče odmontovat a policisté je pak vrátili šťastným chatařům, kterým zase budou zpříjemňovat rekreaci na chatě.

Sedmatřicetiletému muži z Uherského Brodu, který byl v minulosti již několikrát trestán za spáchání kriminálních činů a za spáchání dalších je brodskými policisty stíhán, policisté sdělili podezření ze spáchání další krádeže, za kterou mu ze zákona hrozí až dva roky vězení.


 

23. srpen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 muskaty a petunie U. Brod

1 muskaty a petunie U. Brod 

Detailní náhled

2 muskaty a petunie U. Brod

2 muskaty a petunie U. Brod 

Detailní náhled

3 muskaty a petunie U. Brod

3 muskaty a petunie U. Brod 

Detailní náhled

4 muskaty a petunie U. Brod

4 muskaty a petunie U. Brod 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem