Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž a žena jsou obviněni z úvěrových podvodů

PELHŘIMOVSKO: Při sjednávání smluv zamlčeli podstatné skutečnosti 

Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže a ženy z Pelhřimovska, kteří si sjednali velké množství úvěrů u různých finančních společností a přitom zatajili skutečnosti podstatné pro splnění závazků vyplývajících ze smluv. Celkem způsobili škodu za jeden a půl milionu korun. Oba jsou obviněni z trestných činů podvodu a úvěrového podvodu.
 
Starší manželé z Pelhřimovska v období od roku 2009 do roku 2012 uzavřeli celkem dvě desítky smluv o poskytnutí úvěru. Smlouvy uzavřeli u deseti různých finančních společností na celkovou částku přes jeden milion dvě stě tisíc korun, a to některé společně a některé každý zvlášť. Další půjčky uzavírali většinou proto, že své předchozí závazky nedokázali splnit. Při uzavírání smluv uváděli nepravdivé údaje a zamlčeli důležité skutečnost, například své předchozí půjčky. Žena si navíc půjčila dalších 250 tisíc korun od soukromé osoby a to i přes to, že si byla vědoma, že tuto půjčku nebude moci vzhledem ke své finanční situaci splatit. Do současné doby se manželům podařilo uhradit věřitelům přes 550 tisíc korun.
 
Kriminalisté se případem začali zabývat na základě oznámení přijatých od poškozených finančních společností. Na konci srpna loňského roku zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu a v tomto týdnu zahájili trestní stíhání muže a ženy. Oba jsou obviněni z trestných činů podvodu a úvěrového podvodu. Obvinění jsou stíháni na svobodě a hrozí jim trest odnětí svobody od jednoho do pěti let.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
15. května 2015

vytisknout  e-mailem