Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Muž a žena kradli v obchodech

PLZEŇ – Muž odcizil potraviny a oblečení v hodnotě 800 korun, z místa utekl. Žena utéci nestačila, poškodila dveře prodejny.  

     O rušné odpoledne se zaměstnancům jedné z prodejen smíšeného zboží v Plzni na Skvrňanech postaral 28letý muž ze severního Plzeňska a jeho o 5 let mladší družka. Muž v nestřeženém okamžiku pod svůj oděv uschoval mléčné výrobky a tričko v hodnotě téměř 800 korun a prošel pokladnami, aniž zboží zaplatil. Ačkoli se jej pokusil všímavý personál zadržet, podařilo se mu i s odcizenými věcmi z prodejny utéci. Stejné štěstí ale neměla jeho partnerka. Ta se sice rovněž dala na útěk, ale byla zachycena zaměstnancem prodejny za batoh, který nesla na zádech. Ten pohotově ze zad sundala a v úprku pokračovala i přes pokus udržet jí v prodejně uzavřením vstupních posuvných dveří. Pachatelka se dveřmi  prosmýkla, přičemž je poškodila, a uprchla. Vzápětí se zcela nepochopitelně do prodejny vrátila v úmyslu odnést si svůj batoh a znovu se dala na únik. Při druhém útěku z prodejny jí však vypadla peněženka. I pro ni se rozhodla vrátit. To již ale měla smůlu, protože mezitím se na místo dostavila přivolaná policejní hlídka, která ji zadržela. Policisté následně zjistili, že pachatelka se v pravé poledne téhož dne v jiné prodejně stejného obchodního řetězce, tentokrát v Plzni na Doubravce, dopustila krádeže vajíčkové pomazánky a dámského růžového pásku. Současně bylo zjištěno, že se nejedná o prvopachatelku, ale že za krádeže byla odsouzena již v prosinci minulého roku  a sice k trestu obecně prospěšných prací ve výměře 300 hodin.
     Zhruba tři hodiny po zadržení ženy čekalo na policisty další překvapení. Na služebnu se totiž sám dobrovolně dostavil komplic mladé zlodějky a přiznal se ke krádeži potravin a oděvů.
     Ženě za přečin krádež, kterým způsobila škodu v celkové výši 143 korun, a přečin poškození cizí věci, kterým zapříčinila škodu 8 tisíc korun, nyní hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až tři roky. Muži může být za přestupek proti majetku uložena pokuta do výše až 15 tisíc korun.
 
por. Ing. Hana Štefflová
5. března 2014

vytisknout  e-mailem