Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muž a žena přepadli seniora

MOST - Policisté je dopadli a obvinili z loupeže.  

 

Kriminalisté dopadli 21letého muže a 26letou ženu, komplice loupežného přepadení seniora v litvínovském Janově. Skutek byl policii oznámen 6. srpna v odpoledních hodinách. Poškozený díky povedené dvojici přišel o výhru na automatech v částce 8 tisíc korun. Okraden byl nedaleko herny při návratu domů. Ziskuchtiví komplicové se na něj vrhli s takovou vervou, že ho při šacování oděvu měli povalit na zem. Potom měli i s penězi zmizet. Lup si podle zjištění policistů rozdělili rovným dílem. Seniora si dvojice údajně vytipovala už v herně. Litvínovanka a o pět let mladší muž z Loun už byli policejním komisařem obviněni. V usnesení o zahájení trestního stíhání se mohou dočíst, že se měli dopustit trestného činu loupeže ve formě spolupachatelství. O případném vzetí do vazby se bude rozhodovat v dalších dnech.


 

Uloupil cizí mobil, o svůj při tom přišel

Policisté objasnili loupež, ke které došlo v červnu v Mostě, Dobnerově ulici. Mladík z Mostu při ní přišel o mobil. Hoch tenkrát v odpoledních hodinách venčil psa a přístroj držel v ruce. Oslovil ho neznámý muž a náhle mu měl rvát telefon z ruky. Poškozený nechtěl mobil pustit, a tak ho měl muž povalit na zem a udeřit. Potom i s lupem utekl. Podle kriminalistů se činu dopustil 24letý Mostečan. Na stopu je dovedl on sám. Ve chvíli, kdy kradl telefon poškozenému, mu totiž vypadl mobil, který měl zapůjčený do užívání. Když se policisté k mladému Mostečanovi dostali, tak se jim doznal. Touha po cizím majetku ho nyní může přijít draho, za loupež mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let. Policejní komisař už ho ze skutku obvinil. Stíhá ho na svobodě.


 

Sprejoval a kradl, skončil na policii

Škodu téměř 170 tisíc korun měl způsobit 22letý mladík z Litvínova. Podle policistů má na triku několik skutků z přelomu července a srpna. Viní ho z krádeže motorky a horského kola a také ze sprejerství. Motocykl měl zcizit na parkovišti v Litvínově. Dlouho se ale nepovozil, na Teplicku měl dopravní nehodu. Poškozený si hodnotu motorky vyčíslil na 35 tisíc korun. Dalšího počinu se měl dopustit také v Litvínově, kde si ve výloze prodejny v noci vyhlédl horské kolo. Podle svých slov po vloupání na bicykl nasedl a ujel. Vozítko potom údajně prodal za 10 tisíc korun. Hodnota kola však byla téměř 24 tisíc. Poničení výlohy se dostalo na 10 tisíc korun. Ke krádežím mu policisté ještě přičetli posprejování více než deseti fasád budov v Litvínově a Meziboří. Kreativita mladého Litvínovana byla oceněna na 100 tisíc korun. V těchto dnech mladík skončil na policii, kde mu policejní komisař předal sdělení obvinění z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci, krádež vloupáním a poškození cizí věci. Pokud stane před soudem, hrozí mu za to dvouleté vězení. Policie na případu nadále pracuje.


 

Řídil s alkoholem v těle

S alkoholem v těle řídil auto 56letý muž z Prahy. Načapali ho při tom policisté litvínovské hlídkové služby. Dechová zkouška při noční silniční kontrole v Litvínově ukázala hodnoty přesahující 1,6 promile alkoholu. Muž za volantem octávky pochybení podle svého vyjádření lituje. To mu ale nepomohlo od sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ si převzalo litvínovské obvodní oddělení.


 

Ukradl mobil, čelí trestnému činu

Policisté zjistili, kdo stojí za krádeží mobilního telefonu z druhé poloviny července. Podle nich jde o 24letého Mostečana. Muž byl tehdy pozván spolu s dalšími lidmi na zahradní oslavu do Litvínova. Moc přátelsky se ale nezachoval, okrást měl přímo hostitele. Když poškozený posléze telefon hledal, mladý Mostečan se naopak velmi aktivně zapojil do pátrání. Pravda vyšla najevo až nyní. Litvínovští policisté podezřelému odcizený mobil odebrali. Zároveň mu předali sdělení podezření z trestného činu krádeže. Telefon je již u svého původního majitele.


 

Při čekání na autobus usnul, přišel o mobil

O mobil přišel muž z Litvínovska. Stalo se to, když spal na lavičce. Poškozený v odpoledních hodinách čekal na autobus a přitom ho zmohl spánek. Odpočinek ho vyšel dost draho, někdo mu totiž z kapsy ukradl telefon za patnáct tisíc korun. Případem se zabývají hamerští policisté. Po neznámém lapkovi pátrají. Tomu v případě dopadení hrozí trest za krádež na osobě.


 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

21. srpna 2013


 

vytisknout  e-mailem