Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muž a žena si nejprve povídali

MOST - Pak chtěl muž ženu znásilnit; ta se ubránila; Žena si prodloužila marodní, čelí obvinění. 

Prodloužila si marodní
Do práce se asi nechtělo jedné ženě z Litvínova. Ta si měla letos doma pozměnit rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti. V kolonce neschopen práce do si pozměnila datum, když přepsala číslici u dne a marodní si tak prodloužila o dva dny. Takto upravenou listinu doručila svému zaměstnavateli v úmyslu oddálit svůj nástup do zaměstnání. Vyšetřovatel mostecké policie 38letou ženu obvinil z padělání a pozměnění veřejné listiny. Za takové jednání může soud uložit až tříletý trest odnětí svobody.

Ženu chtěl znásilnit, pak ji oloupil
Obvinění ze čtyř trestných činů si od mostecké policie převzal 32letý muž z Mostu. Ten měl v Mostě v pozdně noční době poblíž nádraží oslovit ženu a dát se s ní do řeči. V komunikaci pokračovali i  na nedalekém travnatém porostu. Tam měl ale muž náhle ženu nutit k pohlavnímu styku. Žena se bránila a naštěstí se mu ubránila. Když chtěla z místa odejít, tak obviněný jí násilím vytrhl z ruky kabelku s věcmi, telefonem a platební kartou. Pod pohrůžkou násilí zjistil i PIN a poté z místa odešel. Následně se v několika případech vydal k bankomatům, kde vybíral s odcizenou kartou peníze. Poškozené ženě způsobil celkovou škodu ve výši 5 000 korun. Muž byl již v minulosti odsouzen pro krádeže k nepodmíněnému trestu. Obviněný je stíhán na svobodě a hrozí mu až desetiletý trest odnětí svobody. Čelí obvinění z loupeže, pokusu znásilnění, neoprávněného opatření padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže. Odcizené věci nebyly zajištěny.

Nakupující přišla v supermarketu o mobil
O mobilní telefon přišla tento měsíc jedna mladá žena z Mostecka. Přijela nakupovat a v jednom mosteckém supermarketu jí kdosi z kabelky, kterou měla stále při sobě, odcizil nepozorovaně telefon. Žena krádež mobilu ohlásila policistům a škodu vyčíslila na částku 4 000 korun. Případ trestného činu nyní šetří mostečtí policisté, kteří po mobilu i jeho novém majiteli pátrají.

Most 8. srpna 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem