Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Muž byl obviněn a nyní je ve vazbě

Karviná - od spáchání zločinu po dopadení pachatele uplynulo několik hodin 

Výborná spolupráce karvinských policistů, kriminalistů a strážníků městské policie vedla k zadržení pachatele znásilnění. K rychlému objasnění zavrženíhodného zločinu nemalou měrou přispěl také městský kamerový systém.

V sobotu 9. září 2023 v brzkých ranních hodinách přijali karvinští policisté oznámení mladé ženy, že byla znásilněna a oloupena. Uvedla, že ji nejprve oslovil neznámý muž a nabídl ji drogy. Odmítla, ale pachatel ji donutil odejít do parku, kde ji pod pohrůžkou použití nože znásilnil a následně odcizil mobilní telefon.
Neprodleně po oznámení policisté s kriminalisty a ve spolupráci se strážníky činili veškeré možné kroky k dopadení pachatele. Mimo jiné zintenzivnili hlídkovou činnost, vyhodnocovali veškeré dostupné stopy a strávili nekonečné hodiny nad kamerovými záznamy města. Významnými indiciemi přispěla také samotná poškozená. Veškeré úsilí všech zainteresovaných bylo zúročeno a následující den (10. září 2023) v dopoledních hodinách byl muž podezřelý ze spáchání uvedených skutků zadržen.

Karvinští kriminalisté sedmadvacetiletého již několikrát trestaného muže obvinili ze spáchání zločinů znásilnění a loupeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na 10 let. Na návrh státního zástupce byl obviněný vzat do vazby.

por. Mgr. Daniela Vlčková
oddělení tisku
13. 9. 2023

vytisknout  e-mailem