Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Muž byl obviněn ze spáchání úvěrového podvodu, porušování domovní svobody a krádeže

DOMAŽLICE – Muž má na svědomí několik skutků. Při sjednávání úvěru uvedl nepravdivé údaje, vloupal se do skautské klubovny a také do sklepa.  

     Domažličtí kriminalisté včera zahájili trestní stíhání dvaadvacetiletého muže z Domažlic jako obviněného ze spáchání přečinu úvěrový podvod a pokračujícího přečinu krádež a přečinu porušování domovní svobody. Obviněný koncem října loňského roku v Domažlicích osobně uzavřel úvěrovou smlouvu o spotřebitelském úvěru ve výši 6 tisíc korun a při sjednávání smlouvy uvedl, že je zaměstnán firmy a že jeho čistý měsíční příjem činí 14 tisíc korun. Zavázal se úvěr splácet měsíčními splátkami ve výši 250 korun. Přitom u této společnosti již nepracoval a v době uzavření úvěrové smlouvy byl bez pracovního poměru a také bez příjmů. Do současné doby neuhradil ani jednu splátku a způsobil tak úvěrové společnosti škodu ve výši 6 tisíc korun.
     Dalšího protiprávního jednání se dopustil koncem února letošního roku, kdy vytlačil okno skautské klubovny v Domažlicích a vnikl do objektu. Zde prohledal skříně a hledal v nich elektroniku. Ale žádnou nenalezl, a tak objekt opustil, aniž by cokoliv dalšího odcizil.
     Počátkem března letošního roku v bytovém domě v Domažlicích vnikl do sklepní kóje, ze které odcizil sadu bílých porcelánových hlubokých, mělkých a dezertních talířů a také sadu stejných kávových šálků. Poškozené majitelce způsobil škodu ve výši 720 korun. Krádeže se dopustil poté, co byl rozsudkem Okresního soudu v Domažlicích pravomocně odsouzen mimo jiné i za přečin krádež k odnětí svobody ve výměře 18 měsíců nepodmíněně, kdy trest byl vykonán v červenci 2014. Nyní mu hrozí další až tříletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Dagmar Brožová
17. dubna 2015
 

vytisknout  e-mailem