Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž byl obviněn

ŽĎÁRSKO: Ubližoval své přítelkyni 

 V pondělí 4. června přijali policisté oznámení o jednání pětatřicetiletého muže, který nejméně od loňského roku do současnosti psychicky i fyzicky týral ženu, se kterou společně bydlel v obci na Bystřicku.

Případem se po zadokumentování začali zabývat kriminalisté z oddělení obecné kriminality Územního odboru Žďár nad Sázavou.

Podle získaných informací kriminalisté zjistili, že muž, který je cizím státním příslušníkem, se vůči své přítelkyni opakovaně a dlouhodobě dopouštěl závažné trestné činnosti. Z  důvodné obavy, že mohl být i ozbrojen, proběhlo jeho zadržení v součinnosti se zásahovou jednotkou. Ještě v pondělí ve večerních hodinách byl podezřelý muž zadržen. „Při samotném zákroku nebyl nikdo zraněn,“ řekl npor. Bc. Radek Uhlíř, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, v rámci prohlídky bytu byla zbraň skutečně nalezena.

Policejní komisař zahájil proti obviněnému trestní stíhání ze spáchání zločinů vydírání, týrání osoby žijící ve společném obydlí a znásilnění. Za své jednání může být potrestán odnětím svobody s horní hranicí ve výši 10 let.

Rovněž byl v těchto dnech na státní zastupitelství podán podnět na vzetí muže do vazby. V minulosti se obviněný již opakovaně dopouštěl násilné trestné činnosti mimo území České republiky.

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

7. června 2012

vytisknout  e-mailem