Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž byl zadržen při pokusu o vloupání do domu

HAVLÍČKOBRODSKO: V blízkosti domu policisté nalezli odcizené vozidlo 

Policisté objasnili případ pokusu vloupání do domu a vypátrali odcizené vozidlo. Pachatele zadržel přímo při činu majitel domu ve spolupráci s dalším obyvatelem obce. Podezřelého přistihl při pokusu o vloupání, společně pak přivolali policejní hlídku a do jejich příjezdu pachatele na místě zdrželi.
 
Ve čtvrtek 29. listopadu přijali policisté před druhou hodinou odpoledne oznámení od muže, který uvedl, že zadrželi pachatele vloupání a žádají příjezd policejní hlídky na místo. Policisté Obvodního oddělení Golčův Jeníkov okamžitě do obce Kámen vyjeli. U domu nalezli podezřelého muže a dva občany, kteří mu bránili v útěku. Policisté provedli šetření a zjistili, že pachatel rozbil u domu okno a pokusil se do něho vloupat, v té době ale na místo přišel majitel. Podezřelý se snažil z místa utéct, v tom mu ale zabránil poškozený a další obyvatel obce, kteří následně také přivolali policejní hlídku.
Dále policisté zjistili, že pachatelem je devětatřicetiletý muž z Prahy, který byl v minulosti již opakovaně pravomocně odsouzen za různou trestnou činnost převážně majetkového charakteru. Policisté podezřelého muže zadrželi.
Dále při širší kontrole nalezli v okolí domu otevřené zaparkované vozidlo Ford Tranzit. Při kontrole automobilu policisté zjistili, že se jedná o vozidlo, které bylo odcizené v polovině minulého týdne v Praze. Místo činu ohledal kriminalistický technik, odcizený automobil poté policisté zajistili. Zadrženého muže převezli na obvodní oddělení. Policejní inspektor mu následně sdělil podezření ze spáchání pokusu přečinu krádež.
Ve večerních hodinách si podezřelý muž začal stěžovat na zdravotní obtíže, policisté mu přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Lékař určil, že je zadržený muž v pořádku a schopen umístění v policejní cele, kam byl poté převezen. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.
Případ odcizeného vozidla bude předán pražským policistům, kteří krádež prověřují. Po provedení všech nezbytných úkonů si vozidlo převezme zpět jeho majitel.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
30. listopadu 2012
 

vytisknout  e-mailem