Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muž chtěl penize na dovolenou

MOSTECKO - Se zbraní si pro ně šel do lékárny, skončil ve vazební věznici; Celkem 55 řidičů překročilo rychlost. 

Lupič šel pro peníze do trafiky v Bílině a týž den i do lékárny v Mostě
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil ze zločinu loupeže 33letého muže z Bíliny. Podle kriminalistů má muž na svědomí dvě loupeže, kterých se měl dopustit v polovině října v bílinské trafice a v lékárně v Mostě. Oba případy objasnili kriminalisté mostecké policie, kteří na případech intenzivně pracovali a k odhalení totožnosti obviněného je dovedla doslova mravenčí práce, vyhodnocení informací a poznatků i řady kamerových záznamů.
Podle kriminalistů muž dne 15. října v ranních hodinách vstoupil do jedné prodejny tabáku v Bílině, kde měl po přítomné obsluze požadovat vydání peněz pod pohrůžkou újmy na zdraví. V ruce měl mít přesně nezjištěný předmět. Peněz se nedočkal, do prodejny totiž vstoupil další zákazník a obviněný raději z místa odešel.   
Podle policistů muž po nevydařené loupeži nasedl na vlak a odjel do Mostu. Krátce před 11. hodinou zamířil do jedné lékárny. Místo nákupu léků však na přítomnou prodavačku měla osoba s kapucí na hlavě a rouškou mířit blíže nezjištěnou střelnou zbraní a opakovaně žádat finanční hotovost. Když ze zadní části provozovny přišla do prodejny druhá pracovnice lékárny, tak i té měl obviněný svůj požadavek stejným způsobem zopakovat. Ani zde neuspěl, i v této prodejně mu plán překazil další vstoupivší zákazník a podnikavec lékárnu rychle opustil. K odcizení peněž nedošlo, naštěstí nedošlo ke zranění osob.
Podezřelý muž byl minulý týden zadržen v obci Rakovník, kde se zdržoval. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vazebnímu stíhání. Obviněný byl druhý den po svém zadržení na základě rozhodnutí soudu vzat do vazby.  Za loupeže mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.
Zbraň si měl dle svých slov opatřit v den loupežných přepadení a to zakoupením dětské plastové zbraně v podobě revolveru v jednom z obchodů. Následně po spáchání přepadení lékárny v Mostě se jí zbavil. Získáním peněz při loupežných přepadeních si chtěl přilepšit na dovolenou s přítelkyní.

Celkem 55 řidičů během dvou dnů překročilo stanovenou rychlost
V rámci probíhající dvoudenní krajské dopravně bezpečnostní akce se mostecká dopravní policie minulý týden při svých kontrolách zaměřila především na dodržování stanovené rychlosti.  Kromě toho muži zákona kontrolovali i technický stav vozidel, doklady potřebné k řízení,  dodržování zákazu užívání návykových látek řidiči. Kontroly probíhaly střídavě hned na několika stanovištích. Hlídky tak řidiči mohli spatřit na silnicích I. třídy i na komunikacích v obci Most. Policisté dopravního inspektorátu provedenými kontrolami zjistili během dvou dnů celkem 57 dopravních přestupků. Hříšníkům za 46 z nich na místě uložili muži zákona pokuty v příkazním řízení za 50 500 korun a 11 prohřešků oznámili k projednání příslušnému správnímu orgánu. V 55 případech šlo o překročení maximální povolené rychlosti. U jednoho vozidla hlídky zjistily nevyhovující technický stav. Jeden řidič na třicítce v Mostě překročil tuto rychlost o 50 km/hod., dalšímu motoristovi na silnici I/13 u Matyldy policisté naměřili rychlost 162 km/hod. a na Žatecké ulici, kde je povolená 70, ukázal radar hodnotu 130 km/hod.

Most 22. listopadu 2021
prap. Ludmila Světláková

Odkazy do noveho okna

kontrola v Mostě

kontrola v Mostě 

Detailní náhled

silniční kontrola

silniční kontrola 

Detailní náhled

měření rychlosti

měření rychlosti 

Detailní náhled

dopravní akce

dopravní akce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem