Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž hrozil výbuchem budovy operátora

HRADECKO/TRUTNOVSKO – K činu ho zřejmě vedly dlouhodobé neshody ve spojení s alkoholem. 

V těchto dnech policejní komisař zahájil trestní stíhání proti 48 letému muži a obvinil ho z přečinu šíření poplašné zprávy.

Zřejmě naštvání z dlouhodobých neshod dovedlo nyní již obviněného muže k poměrně zoufalému činu. Podle všeho měl vést dlouhodobější dohady s jedním z mobilních operátorů ohledně poskytovaných služeb. Vše pak vygradovalo v pondělí 17. srpna večer. Při opakovaném hovoru na zákaznickou linku měl do telefonu říct, že budovu operátora v Hradci Králové vyhodí do vzduchu. Tento výrok měl doplnit ještě tím, aby všichni odešli pryč, že nechce nikomu ublížit, ale že budovu vyhodí do vzduchu. Jak se později ukázalo šlo pouze o vyhrůžku a v jednání muže sehrála svoji roli také konzumace alkoholu. Bezprostředně po oznámení se na místo hrozby sjeli policejní hlídky a z budovy bylo evakuováno na dvacet osob. Následně objekt prohledal policejní psovod se služebním psem vycvičeným na vyhledávání výbušnin. Provedenou prohlídkou nebyla zjištěna přítomnost žádné výbušniny. Policisté dále z provedených šetření zjistili údaje k volajícímu a stopa je dovedla až na Královédvorsko. Zde pak zanedlouho v místě bydliště hlídka zadržela 48letého muže, který výhružný telefonát uskutečnil a skončil v policejní cele. Při dechové zkoušce nadýchal přes dvě promile alkoholu.

Obviněného muže po vystřízlivění podrobili kriminalisté potřebným úkonům a při výslechu uvedl, že celé situace lituje. Vzhledem k tomu, že nemá trestní minulost a jeho jednání by se dalo označit za zkrat, je dále stíhán na svobodě. V případě odsouzení mu nyní hrozí až tři roky odnětí svobody.

nprap. Lukáš Vincenc
19. srpna 2020, 12:21

vytisknout  e-mailem