Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž je obviněn ze spáchání celkem dvaceti krádeží

JIHLAVSKO: Obviněný muž byl vzat do vazby 

Ze spáchání dalších dvou krádeží byl obviněn dvaadvacetiletý muž z Jihlavska, kterého už kriminalisté vyšetřují v souvislosti se spácháním rozsáhlé majetkové trestné činnosti, které se dopouštěl v letošním roce v období od března do konce srpna na Jihlavsku a Ždársku. Muž byl již v souvislosti s osmnácti případy krádeží obviněn, a to ze spáchání přečinu krádeže, přečinu porušování domovní svobody, přečinu poškození cizí věci a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Přesto, že byl muž obviněn ze spáchání rozsáhlé trestné činnosti, dopustil se na konci minulého týdne další krádeže. V úterý 23. září kriminalisté muže zadrželi a umístili ho do policejní cely. Následně policejní komisař jeho trestní stíhání rozšířil a vzhledem k tomu, že vznikly důvody vazby, podal státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, včera soud rozhodl o vzetí obviněného do vazby a policisté následně muže eskortovali do věznice.
 
V současné době je muž obviněn ze spáchání celkem dvaceti krádeží a škoda, kterou způsobil, se vyšplhala na více než 400 tisíc korun, další škoda způsobená poškozením přesáhla částku 130 tisíc korun.
 
Posledních dvou krádeží, ze spáchání kterých byl muž obviněn tento týden, se dopustil na Jihlavsku. V červnu muž odcizil v obci Dolní Cerekev nezajištěné jízdní kolo, které stálo ve večerních hodinách opřené o zeď restauračního zařízení. Kolo v hodnotě čtyři tisíce korun muž vzal a odjel na něm. V neděli 21. září se před polednem vloupal v Jihlavě do budovy společnosti, která slouží jako sklad. K odcizení si muž připravil výpočetní techniku a příslušenství pro mobilní telefony, byl ale ve skladu přistižen, odcizené věci na místě zanechal a utekl.   
 
Případ kriminalisté dále vyšetřují.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
26. září2014  

vytisknout  e-mailem