Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž je podezřelý z týrání zvířat

PELHŘIMOVSKO: Své dva psy usmrtil výfukovými plyny 

Policisté z Kamenice nad Lipou sdělili šedesátiletému muži podezření z přečinu týrání zvířat. Muž je podezřelý z toho, že zvlášť surovým a trýznivým způsobem usmrtil své dva psy.
Muž ze Zlínského kraje, který se v současné době zdržuje v rekreační chatě v malé obci na Pelhřimovsku, se měl trestného činu dopustit v noci z 21. na 22. srpna letošního roku. Své dva labradory se vzhledem k jejich nezvladatelnému chování rozhodl usmrtit. Pětiletého psa a osmiletou fenu zavřel do svého osobního automobilu a do interiéru vozidla natáhl hadici, kterou napojil na výfuk auta. Vozidlo pak nechal nastartované přes noc. Působením výfukových plynů došlo po několika hodinách k úhynu obou psů.
Policisté, kteří v tu dobu v místě prověřovali jiné oznámení, vozidlo s uhynulými psy našli. Následně provedli ohledání místa, šetření v okolí a výslechy svědků. Vyžádali také odborné vyjádření Státní veterinární správy, ze kterého vyplynulo, že způsob usmrcení psů lze považovat za zvlášť surový a trýznivý.
Po zhodnocení veškerých důkazů policisté muži sdělili podezření z přečinu týrání zvířat. Případ zpracovali ve zkráceném přípravném řízení a spis předali na státní zastupitelství. Za spáchaný přečin hrozí podezřelému trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
8. září 2015

vytisknout  e-mailem