Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž je podezřelý ze spáchání pěti trestných činů

JIHLAVSKO: Muž obtěžoval a napadal svoji bývalou partnerku 

Třešťští policisté řeší případ agresivního muže, který obtěžoval svoji bývalou partnerku. Verbální útoky po čase vystřídala i fyzická napadení a podezřelý muž zranil ženu i jejího přítele. Policisté sdělili šestatřicetiletému muži z Jihlavska podezření ze spáchání celkem pěti trestných činů.

Agresivní muž svoji bývalou partnerku pronásledoval již od letošního jara. Vytrvale ji kontaktoval prostřednictvím SMS zpráv nebo na sociální síti. Ve stovkách zpráv ženu vulgárně urážel a vyhrožoval jí. Nechtěné pozornosti agresora neušel ani její přítel. Žena měla vážnou obavu o sebe i své blízké. Agresivita podezřelého muže se zvyšovala a jeho násilné jednání nabývalo na intenzitě. V červenci pak ženu napadl i fyzicky, když se v obci potkali, muž ji udeřil přes tvář. O několik dní později svoje násilné jednání ještě vystupňoval, když v Jihlavě zaútočil na přítele ženy, kterého opakovaně udeřil pěstí. Když chtěla žena přivolat policisty, agresivní muž jí telefon vytrhl z ruky a odjel vozidlem pryč. Zranění napadeného si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici. V odcizeném mobilním telefonu si podezřelý muž prohlédl jeho obsah a prováděl úpravy. Když si žena pro telefon přišla, přístroj po ní hodil a telefon jí způsobil zranění v oblasti hlavy.

Po přijetí trestního oznámení začali policisté případ prověřovat. Provedli šetření, výslechy osob, vyžádali si lékařské zprávy a shromáždili důkazy. Na jejich základě sdělili šestatřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinu pokusu ublížení na zdraví, přečinu krádeže věci, kterou měla její majitelka při sobě, přečinu nebezpečného pronásledování, přečinu výtržnictví a přečinu neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

18. září 2019   

vytisknout  e-mailem