Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž kradl peněženky ze šaten

HAVLÍČKOBRODSKO: Policisté pachatele dopadli 

Havlíčkobrodským policistům se podařilo objasnit několik případů krádeží peněženek, ke kterým docházelo v šatnách tělocvičen a sportovních zařízení v Havlíčkově Brodě. Sedmatřicetiletému muži již sdělili podezření ze spáchání trestného činu, hrozí mu až tři roky vězení.
 
V období od prosince loňského roku do poloviny letošního dubna přijali policisté v Havlíčkově Brodě několik oznámení o krádežích peněženek ze šaten u tělocvičen. Jednalo se o tělocvičny v budovách škol i jiných sportovních zařízení. Ke krádežím docházelo v odpoledních a večerních hodinách, kdy tělocvičny využívá veřejnost zejména ke kolektivním sportům. Pachatel se do šaten dostával odemčenými dveřmi a odcházel s odcizenými peněženkami. Některé z nich byly poté nalezeny v blízkosti objektů bez finanční hotovosti.
Policisté veškerá přijatá oznámení okamžitě prověřovali a pátrali po pachateli těchto krádeží. Na základě zjištěných poznatků a vyhodnocení stop policisté vytipovali možného pachatele. Vzhledem k tomu, že muž se nezdržuje v místě svého bydliště v obci na Havlíčkobrodsku, vyhlásili po něm policisté pátrání. Na konci dubna se jim ho v rámci obchůzkové činnosti podařilo vypátrat na jedné z havlíčkobrodských ulic.
Sedmatřicetiletý muž se ke krádežím přiznal. V období od prosince do dubna vnikl celkem do osmi šaten, ze kterých odcizil peněženky. Z těch vždy vybral finanční hotovost, kterou pak použil pro vlastní potřebu a peněženky s doklady venku odhodil. Navíc na konci října loňského roku odcizil peněženku ze zaparkované multikáry na hřbitově v Ledečské ulici. Poškozeným majitelům způsobil celkovou škodu ve výši patnáct a půl tisíce korun.
V pondělí policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Podezřelému, který byl v minulosti již šestnáctkrát soudně trestán zejména pro majetkovou trestnou činnost, hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
5. května 2015

vytisknout  e-mailem