Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Muž kradl v obchodě čokoládu

Mlstný zloděj kradl v obchodním domě na Frenštátsku. 

 

Nezkrotitelnou chuť na čokoládu dostal zřejmě 26letý muž z Ostravy, který ve čtvrtek (19.3.) odpoledne kradl v nákupním středisku Albert ve Frenštátě pod Radhoštěm. Muž ukradl patnáct čokolád v celkové hodnotě za téměř devět set korun. Odcizené zboží si dal pod bundu, nezaplatil a prošel prostorem pokladen. Za pokladnami byl zdržen pracovníkem bezpečnostní služby. Šetřením bylo zjištěno, že muž již byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost  odsouzen Okresním soudem v Ostravě k podmínečnému trestu odnětí svobody. Zboží bylo nepoškozené vráceno zpět do prodeje. Za krádež mu hrozí až dvouleté vězení.


Stalo se …


Pachatel podezřelý z loupeže dopaden!

Novojičínští kriminalisté vypátrali jednadvacetiletého muže, kterého podezřívají z loupežného přepadení osmnáctiletého mladíka v Novém Jičíně na ulici Dobrovského.

Jednadvacetiletý pachatel z Nového Jičína v pondělí 16. března ve večerních hodinách s nožem v ruce požadoval od osmnáctiletého mladíka vydání krabičky cigaret. Před touto událostí nevybíravě vyzval poškozeného nejprve o jednu cigaretu, kterou od mladíka dostal. Následně po mladíkovi vyžadoval celou krabičku. Přitom mu výhružně opakoval, aby mu cigarety vydal, jinak se mu povede špatně a na mladíka vytáhl dýku. Po odmítnutí jeho požadavku poškozenému vytrhl z klína batoh a z místa utekl pryč. Poté, co pachatel zjistil, že ho poškozený a další svědek pronásledují, rychle batoh prohledal, vzal z něho svačinu a batoh zahodil.
Pachatele se podařilo usvědčit na základě mravenčí práce policistů. Muž, který byl obviněn z  trestného činu loupeže, se přiznal a teď mu hrozí až desetileté vězení.
Novojičínští policisté se domnívají, že mladý muž má na svědomí i další trestnou činnost na Novojičínsku.


Stejně starému muži vyhrožoval zabitím

Ve čtvrtek 19. března ve večerních hodinách byla přivolána policejní hlídka k případu občanského soužití, kterého se měl dopouštět v silně podnapilém stavu jednatřicetiletý muž v jedné restauraci na Novojičínsku. Ten zde měl vyhrožovat fyzickou ujmou stejně starému muži. Poškozenému měl sdělit, že ho zmrzačí tak, že skončí na invalidním vozíku a že ho i zabije. Agresor začal do poškozeného strkat, shodil ho ze židle a dále mu vyhrožoval, že mu nedaruje to, že ho kvůli němu zavřeli do vězení. Poškozený byl již v dřívější době fyzicky napaden ze strany podezřelého. Muž svého agresivního jednání nezanechal ani po příjezdu policistů. Proto jej zadrželi a po provedené orientační dechové zkoušce s výsledkem 2,86 promile alkoholu v krvi jej převezli na Protialkoholní záchytnou stanici ve Frýdku Místku k vystřízlivění. Muž je podezřelý ze spáchání trestných činů výtržnictví a násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci, za což mu hrozí odnětí svobody až na dva roky.


Neznámý pachatel kradl v obchodě

V jedné prodejně na ulici Palackého v Novém Jičíně úřadoval neznámý zloděj. Ten v dopoledních hodinách dne 19. března využil nepozornosti poškozeného a z kanceláře prodejny mu odcizil koženou tašku s finanční hotovostí, mobilní telefon Nokia N 96, tři platební karty, doklady a další věci. Způsobena škoda odcizením přesáhla částku 39 tisíc korun. Novojičínští policisté případ šetří pro trestné činy krádeže a neoprávněné držení platební a po pachateli usilovně pátrá.

vytisknout  e-mailem