Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž kradl zboží v obchodech

JIHLAVSKO: V restauraci muž odcizil kasírtašku 

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu krádeže osmnáctiletému muži z Jihlavy, který opakovaně odcizil zboží v jihlavských obchodech a dále se dopustil krádeže v restauraci. Celková škoda, kterou způsobil, dosáhla částky necelých třiceti tisíc korun. Jedná se o muže, který byl již v minulosti soudně trestán, za majetkovou trestnou činnost byl odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody se zkušební dobou až do letošního září.

Šesti krádeží v obchodech se muž dopustil v době od poloviny března. Ve čtyřech z těchto případů se jeho cílem staly prodejny v obchodím centru, zboží odcizil také v obchodě na ulici Benešova a v obchodním domě na ulici Jiráskova. Někdy byl muž přistižen, v jiných případech se mu podařilo z místa utéct. Zaměřil se na krádeže oblečení, obuvi a parfémů. V jednom z případů si muž v prodejně vystavovanou obuv nazul a staré boty ponechal v prodejně, v dalších odcizené zboží schoval v batohu nebo oblečení.

Policisté provedeným šetření také zjistili, že se muž dopustil krádeže i vloni v září. V prodejně obchodního centra odcizil vestu v hodnotě téměř jeden tisíc korun a utekl.

Dále policisté zjistili, že má muž na svědomí ještě krádež v jihlavské restauraci, při které odcizil kasírtašku s finanční hotovostí. Ke krádeži došlo na začátku června v odpoledních hodinách. Muž využil situace, kdy byl v restauraci, a obsluha nebyla přítomna u pultu ani v jeho okolí. Muž se naklonil přes výčepní pult a odcizil volně položenou kasírtašku s několika tisíci korunami, poté z restaurace odešel. Následně přijali policisté oznámení o krádeži a případ začali prověřovat. Na základě šetření se jim podařilo krádež objasnit.

Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

28. června 2016

vytisknout  e-mailem