Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Muž, který byl obviněný z loupeže v páchání trestné činnosti pokračoval

ROKYCANSKO - Trestní stíhání muže bylo rozšířeno pro krádež a neoprávněné užívání cizí věci a nyní je muž stíhán vazebně. 

Dvaadvacetiletý muž, který byl začátkem června obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, měl v páchání protiprávního jednání pokračovat. Policejní komisař trestní stíhání rozšířil pro další trestnou činnost.
http://www.policie.cz/clanek/napadl-a-okradl-stejne-stareho-muze.aspx


Kromě loupeže se měl muž dopustit dalšího protiprávního jednání a do během velmi krátké doby.  Dne 22. června letošního roku se měl muž chtít zmocnit osobního vozidla značky Škoda Octavia zaparkovaného v Rokycanech,  do kterého vnikl, prohledal jej a vozidlo se pokusil nastartovat. To se muži nepovedlo a tak odešel, aniž by se vozidla zmocnil.   Policisté vzhledem k tomuto jednání rozšířili proti muži trestní stíhání pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci ve stadiu pokusu.
O den později se ale měl muž dopustit dalšího trestného činu a to krádeže, pro který bylo trestní stíhání opět rozšířeno. V ulici Jiráskova v Rokycanech za použití síly otevřel nástupní dveře autobusu, vnikl do vnitřních prostorů, prohledal místo kabiny řidiče a odcizil tankovací kartu a osobní doklad řidiče. Takového jednání se měl dopustit, přestože byl v posledních třech letech za krádeže okresním soudem odsouzen k trestu odnětí svobody v délce trvání tří měsíců s podmíněným odložením výkonu trestu na zkušební dobu 18 měsíců.
O dalších tři dny později měl muž v Plzni vniknout do areálu zahradnictví, kde si „ustlal“ na pytli se substrátem, a když se probudil a procházel areál, měl usednout do nezajištěného nákladního vozidla v hodnotě téměř osmdesát tisíc korun a s klíčky, které byly v zapalování s vozidlem odjet. Z Plzně mířil na Radnicko, kdy v Horním Liblíně s vozidlem najel na kovovou konstrukci, ze které se mu ale nepodařilo vyprostit ani za pomocí tažného lana. Následně muž vzal klíče od vozidla a rezervní kolo, které kutálel až do Dolního Liblína, kde jej zanechal u popelnice, a do které i vyhodil  klíčky od vozidla. Následně byl po spáchání tohoto protiprávního jednání muž zadržen policejní hlídkou.  V tomto případě kriminalisté rozšířili trestní stíhání proti obviněnému pro přečin neoprávněné užívání cizí věci a ještě téhož dne policejní orgán podal podnět k podání návrhu na vzetí do vazby obviněného 22letého muže, který byl soudem akceptován a muž je nyní stíhán vazebně.



nprap. Hana Kroftová
4. července 2016

vytisknout  e-mailem