Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Muž, který kradl naftu byl zadržen

Při rozsáhlé bezpečnostní akci zadrželi policisté muže, který několik měsíců kradl naftu z nádrží nákladních aut na Jablunkovsku.  

Při výslechu se 35letý muž z Písku u Jablunkova přiznal, že vykradl více jak 70 nádrží aut. Kriminalisté ho obvinili z trestného činu krádeže, hrozí mu až 3 roky vězení.
             Od začátku tohoto roku se řidičům nákladních vozidel na Jablunkovsku začala ztrácet nafta z nádrží. Firmy si sice začaly buldozery, bagry, ale i zaparkované kamióny více hlídat, přesto krádežím nafty z nádrží zabránit nedokázaly. Na několik dnů proto policisté zalehli na skrytá stanoviště a rozsáhlé území Jablunkovska pozorovali i pomocí termovize. V pondělí, po třetí hodině ranní zaznamenali policisté na monitorech termovize, v areálu jedné stavební firmy v Návsí-Bělá, podezřelého muže, který nese v ruce kanystry. Ihned k němu vyběhla skrytá hlídka, která ho zadržela ve chvíli, kdy z nádrže Tatry 815 odčerpával naftu. Při výslechu se 35ti letý muž z nedaleké obce Písek přiznal, že podobným způsobem vykradl více jak 70 vozidel.

Ivan Žurovec

vytisknout  e-mailem