Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž, který měl znásilnit 24letou ženu, byl policisty dopaden

KRAJ – Oběť mimo fyzických modřin a duševního traumatu přišla i o mobilní telefon. 

AKTUALIZACE

Soudce návrh státního zástupce akceptoval a muž je stíhán vazebně.

mjr. Bc. Jan Čížkovský
10. ledna 2018, 14:45

__________________________________________________________________________________________________________

V těchto dnech vrchní komisař obvinil 25letého cizince ze zvlášť závažného zločinu znásilnění a loupeže. Muži je kladeno za vinu, že v srpnu 2017 nad ránem v okolí jedné z diskoték na Královéhradecku měl znásilnit 24letou ženu, která si údajně šla ven zavolat TAXI. Při svém jednání se dle zjištěných informací muž choval agresivně, ženu měl škrtit a dokonce ji i vytrhal vlasy.

Cizinec pobývající na území České republiky měl při útěku z místa ženě odcizit i její mobilní telefon. Tento přístroj v hodnotě pár tisíc korun byl u muže při zadržení nalezen. Z výslechu ženy je patrné, že tohoto muže nikdy před tím neviděla a nebyla s ním v žádném kontaktu. Hned od začátku policisté pracovali se získaným popisem muže, prováděli další potřebná šetření s cílem co nejdříve nalézt pachatele, který se měl daného zavrženíhodného skutku dopustit.


Po intenzivní práci kriminalistů, jejíž součástí bylo i provedení DNA expertízy, byl muž v těchto dnech zadržen a obviněn z trestného činu znásilnění a loupeže. V případě prokázání viny muži hrozí až 12letý pobyt za mřížemi. V rámci trestního řízení byl podán návrh na vzetí muže do vazby.

mjr. Bc. Jan Čížkovský
10. ledna 2018, 11:30
 

vytisknout  e-mailem