Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Muž, který v Hořovicích propichoval pneumatiky vozidel, byl obviněn

BEROUNSKO – Vozidla poškozoval i v zahraničí. 

Berounský vyšetřovatel obvinil 24letého muže z pokračujícího přečinu poškození cizí věci, kterého se dopouštěl tím, že v polovině prosince roku 2015 provedl celkem dvanáct útoků na zaparkovaná vozidla v obci Hořovice a Komárov, u kterých úmyslně poškodil pneumatiky a to tím způsobem, že je propíchl ostrým předmětem.

Mladík však již v minulosti vypouštěl nebo poškozoval pneumatiky zaparkovaných vozidel a to od roku 2008, kdy byl ještě osobou mladistvou. V několika případech pouze vkládal kamínky pod čepičku ventilků, aby docházelo k postupnému vypouštění pneumatiky a v některých případech přistoupil k variantě, kdy je propíchl šroubovákem nebo velkým špendlíkem. Muž si vybíral vozidla řidiček, které poté při výměně pneumatik sledoval z bezpečného místa, tak aby ho poškozené neviděly.

Správní orgán v Hořovicích jeho přestupky řešil téměř ve 44 případech. Jeho jednání však v tu dobu nenaplnilo skutkovou podstatu trestného činu. V roce 2010, poté co provedl další tři útoky, se již jednalo o trestný čin a mladík byl Okresním soudem v Berouně odsouzen k podmíněnému trestu.

V současné době probíhá prověřování dalších devíti útoků, kterých se měl dopustit začátkem měsíce března 2016 v obci Lochovice.

České řidičky však nebyly jedinými, které se staly obětmi jeho protiprávního jednání. Jelikož mladík je řidičem kamionu, kdy navštěvuje i jiné země, stala se terčem jeho útoku také vozidla řidiček v Belgii. Zde muž v roce 2015 a 2016 poškodil celkem pět osobních vozidel a za tyto skutky mu bylo rovněž sděleno obvinění.

V rámci trestního řízení bude mladík s největší pravděpodobností podroben znaleckému zkoumání z oboru psychiatrie, vedoucímu k objasnění pohnutek, které ho vedly k této neobvyklé činnosti, za kterou mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
23. května 2016

 

vytisknout  e-mailem