Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Muž, který vykrádal kůlny a garáže na Hrádecku, skončil ve vazbě

LIBERECKO - Od prosince vykradl 20letý mladík téměř desítku objetků v Hrádku nad Nisou a zavítal i do Chotyně. V současné době je již ve vazbě.  

Velice úspěšní byli v těchto dnech policisté z Hrádku nad Nisou. Těm se podařilo objasnit téměř desítku krádeží spácháných v Hrádku nad Nisou a jednu krádež v Chotyni. Šetřením policisté zjistili, že krádeže má na svědomí teprve 20letý mladík z Hrádecka. Přes svůj mladý věk se nejednalo o žádného nováčka. Za krádeže byl Okresním soudem v Liberci v listopadu loňského roku již odsouzen. Přesto pokračoval v krádežích dál.

Od prosince loňského roku do 18. února tohoto roku se mu podařilo vniknout ve třech případech do kolen a jedné skříňky na zahradě pod pergolou v Hrádku nad Nisou, dvakrát do sklepních kójí v Chotyni a třikrát do garáží v Hrádku nad Nisou. V jednom případě vzal v Hrádku nad Nisou v bytě bez svolení majitele klíče od vozidla Fiat Marea a s vozidlem, které stálo zaparkováno před domem, kde se byt nacházel, odjel z Hrádku do Oldřichova na Hranicích a poté zpět do Hrádku. Vozidlo zaparkoval na místo, kde původně stálo a klíče od vozidla vrátil. Ve vozidle však odcizil peníze a stravenky, kdy majiteli způsobil škodu za necelé 2 tisíce korun. Na vozidle škoda nevznikla.

Mladíka se podařilo hrádeckým policistům zadržet i s lupem na cestě z jedné výše jmenovaných krádeží. Jednalo se o jeho poslední krádež, které se dopustil ze 17. na 18. února tohoto roku. V ulici Kamenná v Hrádku nad Nisou vnikl po překonání petlice do kůlny, odkud následně odcizil jízdní kolo zn. Kellys i s držákem na dětskou sedačku.  Ve stejnou dobu vnikl do další kůlny v ulici Generála Svobody, avšak z této kůlny nic neodcizil. Majiteli však vznikla škoda na poškozeném zařízení kůlny. Policistům se mladíka podařilo zadržet ve chvíli, kdy na odcizeném kole odjížděl.

Z objektů, které mladík navštívil, si převážně odnášel různé elektrické nářadí, mezi odcizenými věcmi byla ale například i vzduchovka Slavia 631, dva kusy vysílaček blíže nezjištěné zn., maják oranžové barvy, nabíječka na autobaterie, plná basu od piva s prázdnými lahvemi, prodlužovací kabel na bubnu a nebo lahve s alkoholem. Krádežemi způsobil mladík škody za bezmála 32 tisíc korun.

V těchto dnech zahájili liberečtí kriminalisté trestní stíhání mladého muže pro přečiny "Krádeže" a "Porušování domovní svobody" a zároveň podali soudu podnět na vzetí muže do vazby. Tento návrh soudce Okresního soudu v Liberci akceptoval a muže umístil do vazební věznice. Nyní bude záležet na verdiktu soudu, který může mladíka poslat až na tři roky do vězení.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
26. února 2014

vytisknout  e-mailem