Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Muž, který vykrádal v Liberci vozidla, je již ve vazbě

LIBEREC - Desítku vloupání do vozidel a poškození zařízení v libereckém motorestu má na svědomí 41letý Liberečan. Nyní je již ve vazbě. 

Za krádeže byl v roce 2013 ve vězení a netrvalo příliš dlouho a za mříže se dostal znovu. Opět za krádeže. Libereckým kriminalistům se podařilo v průběhu měsíce září tohoto roku objasnit více jak desítku případů vykradených vozidel, ke kterým došlo v průběhu letošního roku v Liberci. Tyto krádeže má na svědomí 41letý Liberečan. Od dubna do září se vloupal do více jak desítky vozidel a napáchal tak celkovou škodu za více jak 200 tisíc korun. Z této celkové škody činila zhruba polovina způsobené škody, škoda na odcizených věcech.

Z vozidel bral muž věci, které se daly dále zpeněžit, např. iPad, kabelku s peněženkou, peníze, platební karty, elektrické nářadí, CD nosiče, obuv a oblečení,  šperky ze žlutého kovu, ale v jednom případě odcizil i lékařskou brašnu včetně lékařského vybavení. Nepohrdnul ani autolékárničkou či slunečními brýlemi. Krádežemi napáchal někdy mnohem více škody na poškozeném zařízení vozidla než na věcech, které si odnesl. V některých případech poškodil přihrádku před spolujezdcem, jindy zase poškodil sedadla a jejich polstrování.

Vozidla vykradl v ulici Ondříčkova, Generála Píky, Dělostřelecká, Janáčkova, Pekárkova, Lyžařská, Masarykova, Slunečná a Kašparova.

Kromě případů vloupání do vozidel má na svědomí také poškození zařízení pronajatého pokoje v libereckém motorestu v ulici Nákladní, kde ještě společně s další osobou vytrhali dlažbu, poškodili sprchový kout, poškodili elektroinstalaci a další zařízení a odnesli si internetový převodník. Tohoto skutku se dopustil na konci měsíce dubna.

Muže se podařilo policistům ve spolupráci s kriminalisty zadržet na základě operativního šetření jen několik hodin po spáchání posledního vloupání, kterého se dopustil během noci ze dne 21. na 22. září 2014. U muže se při prohlídce našli některé z odcizených věcí, které si následně jeden z poškozených poznal.

Kriminalisté již proti muži zahájili trestní stíhání pro přečiny krádeže, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vyšetřovatel zároveň podal soudu návrh na vzetí muže do vazby. Soudce tento návrh akceptoval a muž je stíhán vazebně. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
14. října 2014

Odkazy do noveho okna

Vloupání do OA 1

Vloupání do OA 1 

Detailní náhled

Vloupání do OA 2

Vloupání do OA 2 

Detailní náhled

Vloupání do OA 3

Vloupání do OA 3 

Detailní náhled

Vloupání do OA 4

Vloupání do OA 4  

Detailní náhled

Vloupání do OA 5

Vloupání do OA 5 

Detailní náhled

Vloupání do OA

Vloupání do OA 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem