Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muž lhal o své totožnosti

LOUNY – Vypátrání osoby v CP, Poškození vagónů, Vloupání do OA 

Vypátrání osoby v celostátním pátrání
Dne 29. 7. 2009 byl vyzván muž policejní hlídkou OOP Postoloprty k prokázání totožnosti dle § 63 v obci Truzenice, kdy muž uvedl nepravdivé údaje o svém příjmení a datu narození. Provedenou lustrací bylo zjištěno, že nikdo takový neexistuje. Jmenovaný byl proto předveden na OOP ČR Postoloprty, kde se přiznal ke svému jménu, a následnou lustrací bylo zjištěno, že je na jmenovaného vydán OS Chomutov příkaz k zatčení.
 
Poškození vagónů
V době od 1. 1. do 29. 7. 2009 dosud neznámý pachatel na nádraží ČD v Postoloprtech, na koleji č. 5, z odstavených nákladních vagónů odcizil celkem 34 kusů šroubovek a stejné množství svorníků ke šroubům. Způsobená škoda byla vyčíslena na 102 000 Kč.

Vloupání do vozidla
Dne 29. 7. 2009 vypáčil dosud neznámý pachatel přední pravé dveře vozidla Dodge Intrepid zaparkovaného na lesní cestě 2 km za obcí Hvížďalka. Poté ve vozidle poškodil přihrádku u spolujezdce, vytrhl středovou desku, z které odcizil autorádio s CD měničem a z podlahy vozidla odcizil kabelku. Celková škoda byla vyčíslena na 54 500 Kč.

Zabezpečte svá vozidla
V  České republice je ročně odcizeno:
25 000 vozidel
6 000 součástek vozidel
65 000 věcí z vozidel

A jak tedy snížit riziko odcizení či vykradení vozidla
1) Auto není trezor!
Nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky, mobilní telefony, doklady od vozidla, peníze či žádné jiné věci. Jakákoli z těchto věcí může pachatele nalákat.
2) Ani zavazadlový prostor není vhodný pro úschovu  věcí
Nikde, zejména ne před obchodem, restaurací či třeba před budovou zaměstnání nedávejte do kufru cenné věci. Pachatelé si právě na takových místech své oběti vytipují.
3) Parkování
Nejbezpečnější parkování je v garáži nebo na hlídaném parkovišti. V ostatních případech parkujte na přehledných, veřejnosti přístupných a dobře osvětlených místech.
4) Autorádio bývá velké lákadlo
Při koupi autorádia dejte přednost rádiu s odnímatelným panelem či rádiu s možností vyjímání. Rádio či panel nikdy ve vozidle nenechávejte.
5) Klíčky od vozidla
Pečlivě se starejte o klíčky od vozidla. Zbytečně je nikomu nesvěřujte, zejména ne cizím osobám. Nenoste je po kapsách, odkud by vám mohly vypadnout nebo být odcizeny. Nenechávejte je volně přístupné v odloženém oblečení. Náhradní klíče mějte vždy na jednom místě, nikdy však ve vozidle!
 

vytisknout  e-mailem