Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Muž měl tři čtvrtě roku přirostlá pouta na ruce

Mladého muže čeká amputace horní končetiny. 

Včera jen pár minut před třináctou hodinou kontaktovali tísňovou linku 158 pracovníci úrazové ambulance zdravotnického zařízení na Praze 6, že v jejich čekárně je mladý muž, který má na pravé ruce přirostlá pouta ke tkáni. Nejbližší policejní hlídka okamžitě přijela do zdravotnického zařízení a po chvíli zjistila, že osmadvacetiletý muž vyklízel s kamarádem v měsíci lednu byt, kde našel historická pouta s vyraženými písmeny STB. Umístil si je proto jako ozdobu na ruku, ovšem „šperk“ už se mu nepodařilo sejmout dolů. Část pout poté mechanicky odstranil, ovšem zbylá část mu na ruce zůstala a postupně se začala do končetiny prorůstat.
 
Muž pak po čase navštívil služebnu jednoho z pražských místních oddělení, kde doufal ve vysvobození. Policisté ovšem k tomuto typu historických pout klíče nevlastní a odkázali ho proto na zaměstnance policejního muzea. I tam muž neuspěl a odešel tak s nepořízenou a situaci už dál neřešil. Když pak ale včera přišel do nemocnice za lékařem na ošetření, ten mu s ohledem na skutečnost, že pouta už přirostla do tkáně a ruka tak byla nehybná, doporučil amputaci.
 
Mladý muž bez domova nebyl podle zkušeného lékaře v ohrožení života, na ambulanci ho tak důkladně ošetřili, a protože není řádně pojištěný, odkázali ho na příslušné zdravotnické zařízení v místě trvalého bydliště, což je v tomto případě Jablonecko. Mladého muže tak čeká cesta do tamní nemocnice, kde si nechá amputovat část ruky.
 
por. Bc. Jana Rösslerová – 20. 9. 2014

vytisknout  e-mailem