Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž měl v bytě pěstírnu

JIHLAVSKO: Před domem muž napadl muže a ženu 

Jihlavští policisté zasahovali proti agresivnímu muži, který napadl svého souseda kovovou tyčí. V rámci zákroku navíc zjistili, že kromě násilí má muž blízko také k drogám. V bytě měl podezřelý muž totiž pěstírnu konopí. Kriminalisté zajistili předměty určené k pěstování, rostliny konopí i usušenou marihuanu. Zadržený muž skončil v policejní cele a kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání, obviněn je ze spáchání tří trestných činů.

Závažný případ pro policisty začal ve večerních hodinách oznámením přijatým na tísňové lince. Napadený muž a žena se ukryli v garáži v Jihlavě, protože předtím čelili u domu útoku agresivního muže, a žádali o rychlý příjezd policistů. Na místo ihned vyjely policejní hlídky. Policisté zajistili po příjezdu k domu bezpečí pro napadené osoby a zjistili, že podezřelý muž utekl do bytu. Pokřikoval z balkonu a z jeho jednání a chování vyplynulo, že je pod vlivem návykové látky. Policisté muže zadrželi a s pouty na rukou mířil do cely. Test na zjištění přítomnosti omamné látky byl u něho pozitivní. Při zákroku policisté zjistili, že v bytě je pěstírna konopí a množství marihuany. Prověřování závažného případu převzali jihlavští kriminalisté, v bytě provedli domovní prohlídku. Zajistili pěstební stan a další předměty určené k urychlenému pěstování rostlin, dále rostliny konopí a usušenou marihuanu. Zajistili také kovovou tyč.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Dvaačtyřicetiletý muž z Jihlavska je obviněn ze spáchání přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, dále přečinu výtržnictví a přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl mjr. Mgr. Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněný muž v minulosti ještě nebyl soudně trestán. 

Dvaačtyřicetiletý muž je obviněn z toho, že v bytě několik let pěstoval rostliny konopí a při každé sklizni následně získal přibližně 300 gramů marihuany. Dále je obviněný z násilného trestného činu, při kterém v prostoru u bytového domu bezdůvodně napadl muže a ženu. Nejprve začal z balkonu bytu na muže před domem pokřikovat a urážet ho. Slovnímu napadání čelila také žena, která z domu vyšla. Na útok ani jeden z nich nereagoval. Obviněný muž za nimi z bytu vyšel ven a nesl si s sebou kovovou tyč, kterou napadeného muže udeřil do oblasti ramene. V dalším útoku nemohl pokračovat vzhledem k tomu, že se ženě podařilo dveře zavřít a oba napadení vyhledali úkryt v garáži.
Zranění napadeného muže si nevyžádalo lékařské ošetření, ale vzhledem k intenzitě a provedení útoku mu vážnější zranění hrozilo. Nedošlo k němu jen náhodou a rychlou reakcí napadeného muže na útok. 

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová
28. května 2024

vytisknout  e-mailem