Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž na kole okradl tři seniorky o kabelky

KRÁLOVÉHRADECKO - Policie pátrá po neznámém cyklistovi 

Královéhradečtí policisté šetří od minulého týdne tři obdobné případy krádeží na seniorech, které se staly pár dní po sobě v krajském městě.
 
První případ se stal 16. května, kdy se terčem zloděje stala 90letá seniorka z Hradce Králové. Ta byla nalezena náhodnou chodkyní v Labské kotlině, kde seděla zraněná na chodníku. Při prvotní výpovědi uvedla, že byla okradena o kabelku projíždějícím cyklistou (více k případu ZDE). K dalšímu případudošlo v neděli krátce po poledni (19. května 2013 ve 12:10) v ul. Pospíšilova na Slezském Předměstí, kde byla okradena 79letá žena. Neznámý pachatel k ní měl přijet zezadu na jízdním kole a vytrhnout jí z ruky kabelku.  Třetí obdobně poškozenou ženou je 70letá seniorka, která  byla v neděli dopoledne (20. května 2013 v 9:30) okradena v parku mezi ulicemi Pospíšilova, Hradební a Víta Nejdelého rovněž na Slezském Předměstí. Neznámý pachatel k ní měl přijet zezadu na jízdním kole a vytrhnout jí z ruky kabelku včetně tašky s nákupem. V tomto případě žena uvedla, že se mělo jednat o 40letého muže, střední postavy, krátkých blond vlasů. Na sobě měl mít oranžové tričko s krátkým rukávem a dlouhé khaki kalhoty. Jízdní kolo tmavé barvy mělo být staršího typu.
 
Policie se proto na veřejnost opakovaně obrací s žádostí o pomoc. Pokud jste si všimli jakýchkoliv podezřelých okolností k výše uvedeným případům, své informace volejte  na bezplatnou linku 158. Policie současně varuje seniory, aby byli v této souvislosti obezřetní!
 
por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí
Zvěřejněno: 23. května 2013 ve 12:25

vytisknout  e-mailem