Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž na komíně

Cizinec vyhrožoval skokem z komína 

Před půlnocí 26. března bylo na linku 158 přijato oznámení od neznámého muže, jenž v průběhu telefonátu uvedl, že se nachází na továrním komíně  a hodlá zde skokem z něj spáchat sebevraždu.

Na místo byla vyslána hlídka Obvodního oddělení 1 Hradec Králové, kterou bylo zjištěno, že se jedná o komín, situovaný v areálu výrobní firmy na Pražském předměstí. Komín byl výšky asi 40 metrů, přičemž ve výšce asi 25 metrů byl na jeho žebříku hlídkou spatřen muž, jenž se držel jeho madel. S mužem byla okamžitě zahájena komunikace. Vzhledem k výšce a ztíženým povětrnostním podmínkám byla komunikace ze země velice obtížná. Neznámý muž nebyl evidentně české národnosti a zjevně byl pod vlivem alkoholu. Neustále vyhrožoval, že skočí. Vzhledem k této skutečnosti byla na místo přivolána Rychlá záchranná služba a Hasiči, kteří přijeli s plošinou. Tato se však pro silný vítr nedala použít. Dále se na místo dostavil policejní psycholog a vyjednávač Policejní zásahové jednotky s týmem výškových lezců.

Po více jak tříhodinovém vyjednávání nakonec cizinec slezl z komína, kde byl spacifikován družstvem zásahové jednotky a poté byl předán záchranářům. Po vyšetření byl převezen na Protialkoholní záchytnou stanici a pak do královéhradecké nemocnice k hospitalizaci.

prap. Josef Potůček

 29.3.2010

vytisknout  e-mailem