Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muž nalezl na louce druhoválečnou munici

DĚČÍNSKO - Nález oznámil na linku 158; Za volant usedl přes zákaz; Ukájel se na veřejnosti… 

V pátek 29. prosince 2023 v dopoledních hodinách ohlásil na linku 158 pětačtyřicetiletý muž, že na louce v katastru obce Veselé pod vrchem Veselka nalezl zkorodovaný předmět, který se podobá munici. Místo nálezu bylo okamžitě zajištěno hlídkou policistů  obvodního oddělení Česká Kamenice, kteří na místo přivolali policejního pyrotechnika. Místo nálezu se nacházelo ve volném prostoru louky několik set metrů od nejbližšího obydleného domu. Pyrotechnik na místě identifikoval nalezený předmět jako hlavici  z pancéřové pěsti z II. světové války a převzal jej k odborné likvidaci.   Ke zranění osob nedošlo, majetková škoda nevznikla.  Nebyla nutná evakuace osob.

Doporučení:

      Při nalezení vojenské munice a jiných předmětů s neznámým obsahem, se těchto nedotýkejte. Okamžitě oznamte nález na telefonní linku 158 nebo osobně na policejní oddělení. Neodbornou manipulací může dojít k výbuchu a zranění osob. K ohledání a zneškodnění podezřelého předmětu je oprávněn pouze policejní pyrotechnik.

Za volant usedl přes zákaz  

Sedmatřicetiletý muž z Děčínska  v sobotu 30. prosince 2023 v dopoledních hodinách  usedl za volant osobního vozu tovární značky Fiat, ačkoli měl od loňského července  vysloven  zákaz řízení všech motorových vozidel, platný do ledna 2024.  Řidič byl krátce po desáté hodině  dopoledne zastaven a kontrolován hlídkou  policistů z Benešova nad Ploučnicí, když projížděl  obcí Malá Veleň. Protože vykonával činnost, která mu byla zakázána, policisté muži ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě uznání viny u soudu mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. 

Ukájel se na veřejnosti, nyní čelí podezření z výtržnictví

Českokameničtí policisté poslední den loňského roku sdělili podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví jednačtyřicetiletému muži z Děčínska. Skutek, který má mít muž na svědomí, se datuje do pátku 29. prosince loňského roku, kdy byl ve večerních hodinách  přistižen při obnažování a uspokojování se na veřejně přístupném místě. Pro tento účel si muž vybral prostor před domem v České Kamenici. Oznámení spustilo pátrací akci, při které muže vypátrali  místní  strážci zákona z obvodního oddělení v České Kamenici, kde musel policistům  své jednání vysvětlit.  V případě uznání viny u soudu mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.   

Děčín  2. ledna  2024
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

foto nalezené munice

foto nalezené munice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem