Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž napadal svoji rodinu

ŽĎÁRSKO: Před policisty vylezl na střechu, museli přijet vyjednavači 

V neděli ve večerních hodinách přijali policisté oznámení o fyzickém napadení v rodinném domě v jedné z obcí na Novoměstsku. Třiadvacetiletý muž v domě začal slovně i fyzicky napadat svoji matku. Když se mu v jeho jednání snažila zabránit jeho sestra, ohrožoval ji sekyrou, kterou jí způsobil zranění a poté ji napadl i pěstmi. Ženě se podařilo z domu utéct a muž pak napadl i svého otce. Svého jednání zanechal až při příjezdu policejní hlídky, před kterou vylezl na střechu domu a odmítal slézt. Přitom stále všem vyhrožoval. Jedná se o muže, který je závislý na drogách a v minulosti byl pro své agresivní chování vykázán z domu.  
Policisté na místo přivolali vyjednavače, kteří po více než třech hodinách muže přiměli k tomu, aby ze střechy slezl. Přitom policisté zjistili, že má na předloktí řezné rány, které si podle svých slov způsobil sám. Z tohoto důvodu byl převezen na ošetření do novoměstské nemocnice a poté byl hospitalizován ve zdravotnickém zařízení v Jihlavě.
V nemocnici musel být se zraněním hospitalizován otec agresivního muže, jeho sestru lékaři po ošetření propustili.
Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu ublížení na zdraví a přečinu nebezpečného vyhrožování a celý případ dále prověřují. Násilníka navíc vykázali na deset dní ze společného obydlí.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
22. dubna 2014

vytisknout  e-mailem