Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž nevrátil půjčené auto

TŘEBÍČSKO: Policisté pachatele i s vozidlem rychle vypátrali 

Policisté velmi rychle dopadli muže, který si vypůjčil vozidlo, které poté majiteli nevrátil, bez jeho souhlasu s ním jezdil a navíc načerpal do automobilu pohonné hmoty, za které nezaplatil a z čerpací stanice ujel. Vozidlo i s podezřelým mužem policisté vypátrali a pachatele zadrželi. Zajistili i vozidlo, které následně předají zpět majiteli. Případ kriminalisté dále prověřují.
 
Ve čtvrtek 12. září přijali policisté v ranních hodinách oznámení od občana, který uvedl, že v úterý 10. září půjčil v Třebíči své vozidlo Jeep Cherokee muži, který mu ho poté nevrátil. Půjčený automobil měl být dle dohody použitý pouze k převozu jiného vozidla na valníku a muž slíbil jeho vrácení do následujícího dne, což poté neučinil.
Policisté začali okamžitě po podezřelém muži a vozidle pátrat. Před třetí hodinou odpoledne hlídka Obvodního oddělení Třebíč automobil Jeep Cherokee nalezla odstavený na louce u obce Rudíkov. Vozidlo policisté zkontrolovali. Nacházel se v něm podezřelý sedmadvacetiletý muž, na kterého byl vydán souhlas se zadržením. Policisté muže zadrželi a poté ho převezli na obvodní oddělení, kde byl umístěn do policejní cely. Dále zjistili, že podezřelý muž navíc ve středu 11. září s vozidlem Jeep Cherokee přijel před šestou hodinou večer k čerpací stanici v obci Červená Hospoda, natankoval pohonné hmoty v hodnotě 1 500 korun a bez zaplacení odjel. Na základě provedeného šetření policisté také zjistili, že se jedná o muže, který pohonné hmoty natankoval, aniž by za ně zaplatil, ještě také na konci srpna v obci Budišov, v tomto případě do vozidla Škoda Octavia. Muž je tak podezřelý ze spáchání přestupků proti majetku.
Dále policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci. Vozidlo Jeep Cherokee zajistili. Prověřování případu převzali třebíčští kriminalisté, kteří ho dále prověřují.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
13. září 2013 

vytisknout  e-mailem