Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Muž objevil při práci na zahradě granát

DĚČÍNSKO - Stará vojenská munice naštěstí nikomu neublížila; Řídil pod vlivem alkoholu... 

V neděli 24. září v podvečer objevil muž na zahradě domu v obci Studánka, při okopávání zahradní skalky v hlíně předmět, připomínající granát. O svém nálezu ihned informoval policisty na lince 158.  Na místo vyjeli varnsdorfští policisté, kteří věc vyhodnotili jako skutečný nález munice a místo zajistili.  Přivolaný policejní pyrotechnik potvrdil, že se skutečně  jedná o značně zkorodovaný  granát z druhé světové války a převzal jej k odborné likvidaci.   Ke zranění osob nedošlo, majetková škoda nevznikla.  Nebyla nutná evakuace osob.

Doporučení:

      Při nalezení vojenské munice a jiných předmětů s neznámým obsahem, se těchto nedotýkejte. Okamžitě oznamte nález na telefonní linku 158 nebo osobně na policejní oddělení. Neodbornou manipulací může dojít k výbuchu a zranění osob. K ohledání a zneškodnění podezřelého předmětu je oprávněn pouze policejní pyrotechnik.

Řídil pod vlivem alkoholu

Policisté z obvodního oddělení Česká Kamenice zastavili a kontrolovali v sobotu 23. září v Kytlicích, krátce před 18. hodinou 43letého muže, který řídil motorové vozidlo. Řidič vykazoval při kontrole známky požití alkoholu. Na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní a byla mu naměřena hodnota 1,78 promile alkoholu v dechu. Řidiči byla zakázána další jízda. Po vystřízlivění si následující den převzal od policistů záznam o sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě uznání viny u soudu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Děčín 26. září  2023
por. Bc. Eliška Kubíčková
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Nález granátu 1

Nález granátu 1 

Detailní náhled

Nález granátu 2

Nález granátu 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem