Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž obtěžoval ženu ve výtahu

JIHLAVSKO: Kriminalisté pachatele vypátrali a zahájili jeho trestní stíhání 

Kriminalistům se podařilo dopadnout muže, který v neděli 22. listopadu v bytovém domě v Jihlavě obtěžoval mladou ženu. Dvaatřicetiletý recidivista se kromě uvedeného skutku dopustil také majetkové trestné činnosti. Kriminalisté již zahájili trestní stíhání muže, kterému za spáchané trestné činy hrozí až pětileté vězení.

V neděli 22. listopadu v odpoledních hodinách přijali policisté oznámení o muži, který se mezi druhou a čtvrtou hodinou odpoledne v bytovém domě na ulici U Cihelny choval nevhodně a obtěžoval občany. Před čtvrtou hodinou odpoledne přistoupil do kabiny výtahu, do kterého před ním vstoupila mladá žena, a obnažil se. Žena se z výtahu velmi rychle dostala zpět na chodbu a utekla. Prožitá situace pro ni byla značně nepříjemná a stresující, žádnou další újmu naštěstí neutrpěla.

Po přijetí oznámení vyjela okamžitě do bytového domu policejní hlídka a provedla šetření. Podezřelý muž se v domě ani v jeho okolí nenacházel. Policisté zjistili všechny dostupné informace, popis neznámého muže a provedli v domě ohledání. Na základě dostupných informací sestavili identikit podezřelého a po muži začali okamžitě pátrat. Prostřednictvím sdělovacích prostředků se obrátili i na veřejnost. Na základě identikitu zveřejněného v médiích se kriminalistům přihlásilo několik svědků. 

Ve středu 16. prosince ve večerních hodinách muže v souvislosti s předchozí majetkovou trestnou činností vypátrala hlídka obvodního oddělení v baru na Komenského ulici v Jihlavě. „Jedná se o dvaatřicetiletého muže z Ostravska, který byl v minulosti několikrát soudně trestán a v současnosti se pohybuje na Jihlavsku“, řekl npor. Ing. Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminalisty. Muže policisté na místě zadrželi a eskortovali na služebnu k provedení dalších úkonů. Následně ho umístili do policejní cely.

Muž se policistům doznal ke spáchání několika krádeží. Na začátku listopadu se v nočních hodinách nechal zamknout na toaletách baru na náměstí Svobody v Jihlavě. Poté, co personál odešel, prostory baru prohledal a odcizil finanční hotovost, notebook, televizor a alkohol. Z baru se poté dostal po vyhnutí mříže na okně, televizor a lahve s alkoholem zanechal pod oknem. V noci ze 7. na 8. listopadu se vloupal do sklepních kójí na Demlově ulici v Jihlavě, kde odcizil různé potraviny a alkohol. Krádežemi způsobil celkovou škodu za bezmála deset tisíc korun.

Během prověřování těchto případů pak kriminalisté zjistili, že se jedná o muže, po kterém pátrali v souvislosti s obtěžováním ženy ve výtahu.

Ve čtvrtek policejní komisař zahájil trestní stíhání zadrženého. „Muž byl obviněn z trestných činů znásilnění ve stádiu pokusu, krádeže a porušování domovní svobody“, dodal npor. Němec. Obviněný je stíhán na svobodě, hrozí mu trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do pěti let.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

21. prosince 2015

vytisknout  e-mailem