Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž odcizil finanční hotovost

PELHŘIMOVSKO: Policisté pachateli sdělili podezření z trestného činu 

Pelhřimovští policisté sdělili dvaadvacetiletému muži z Pelhřimovska podezření z trestného činu krádeže. Muž je podezřelý z toho, že 8. července u čerpací stanice na Nádražní ulici v Pelhřimově odcizil dalšímu zákazníkovi peníze.
Ve středu 8. července ve večerních hodinách přijali policisté oznámení od zákazníka samoobslužné čerpací stanice o odcizení finanční hotovosti. Muž, který tankoval pohonné hmoty, si položil svoji peněženku na popelnici umístěnou u tankovacího stojanu. Poté odjel a peněženku na místě zapomněl. Když si chybu uvědomil a k čerpací stanici se vrátil, ležela peněženka na popelnici, ale chyběla v ní hotovost ve výši téměř devět tisíc korun.
Policisté začali okamžitě po pachateli pátrat. Na základě vyhodnocení kamerového záznamu a vlastního operativního šetření se jim podařilo zjistit, že skutku se dopustil dvaadvacetiletý muž z Pelhřimovska. V tomto týdnu mu sdělili podezření z přečinu krádeže a ve věci vedou zkrácené přípravné řízení. Podezřelému za spáchaný přečin hrozí až dva roky vězení.  
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
26. srpna 2015

vytisknout  e-mailem