Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž odcizil v nemocnici opiáty

PELHŘIMOVSKO: Léky se snažil vyzvednout na zfalšovaný recept 

Pelhřimovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaatřicetiletého muže, který jako zaměstnanec nemocnice odcizil na svém pracovišti léky podléhající zvláštnímu nakládání. Odcizený lék se poté pokusil nahradit pomocí padělaného receptu. V současné době je již obviněn ze dvou trestných činů, za které mu hrozí až pětileté vězení.
 
Muž pracoval v pelhřimovské nemocnici jako sanitář. Začátkem června letošního roku ve večerních hodinách půjčeným klíčem odemkl skříňku na léky a poté trezor, ve kterém jsou umístěny léky podléhající zvláštnímu nakládání. Z trezoru vzal dvacet tablet léku, který se řadí k opiátům. Poté trezor i skříňku opět uzamkl. Odcizené léky nabídl mimo zdravotnické zařízení k užití další osobě, ta je však odmítla. Následně část tablet užil sám.
Poté začal muž přemýšlet nad tím, jak odcizené léky znovu opatřit a vrátit zpět na své místo. Proto v zaměstnání padělal recept a lék se na něj pokusil vyzvednout v lékárně. Tam mu ale léky nevydali. Mezitím již další zaměstnanci na krádež přišli a vedení nemocnice případ oznámilo na policii.
Policisté začali veškeré okolnosti případu prověřovat, provedli ohledání místa činu a výslechy svědků. Případ si převzali kriminalisté. Muž se ke svému jednání přiznal. V minulém týdnu vyšetřovatel zahájil jeho trestní stíhání pro přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečin krádeže. Obviněný je stíhán na svobodě, hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let nebo peněžitý trest.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
18. srpna 2015

vytisknout  e-mailem