Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž odcizil v prodejně láhev rumu

PELHŘIMOVSKO: Polovinu odcizeného alkoholu muž na místě vypil 

Včera krátce před dvacátou hodinou vyjížděli policisté na základě přijatého oznámení do supermarketu v ulici Na Kasárnách v Humpolci. Pětatřicetiletý muž v prodejně z regálů vzal pět plechovek energetického nápoje a láhev rumu, vše v celkové hodnotě 350 korun. Nápoje schoval do tašky a prošel přes pokladnu, aniž by zboží zaplatil. Za pokladnou ho ale zastavil pracovník ostrahy a vyzval ho, aby mu ukázal obsah tašky. Muž to však odmítl a k personálu prodejny se choval agresivně. Zaměstnanci pak krádež oznámili na linku 158. Ještě před tím, než policisté na místo přijeli, muž polovinu odcizené lahve alkoholu vypil. Při příjezdu policistů už byl silně opilý, vrávoral a padal na zem. Při dechové zkoušce nadýchal 3,63 promile.
Policisté muže na místě zajistili a eskortovali ho na protialkoholní záchytnou stanici. Je podezřelý z přestupku proti majetku a hrozí mu pokuta až patnáct tisíc korun nebo zákaz pobytu.
 
Další krádež alkoholu v prodejně řešili policisté včera kolem půl sedmě večer. Sedmadvacetiletý muž v supermarketu v Lužické ulici v Humpolci odcizil pět lahví alkoholu. Ty schoval do batohu a na pokladně zboží nezaplatil. Za pokladnou ho zastavili zaměstnanci prodejny a vyzvali ho ke kontrole. Muž se však dal na útěk. Jeden ze zaměstnanců prodejny ale běžel za ním a ve Smetanově ulici ho dostihl. Muž krádeží způsobil škodu za téměř pět set korun, protože odcizené láhve při útěku rozbil. Přivolaní policisté zjistili, že muž byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost již odsouzen a proto mu na služebně sdělili podezření z přečinu krádeže. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení, muži hrozí až tři roky vězení.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
28. srpna 2014

vytisknout  e-mailem