Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž odcizil v prodejně peníze z pokladny

PELHŘIMOVSKO: Policisté pachatele velmi rychle vypátrali a dopadli 

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání trestného činu sedmadvacetiletému muži z Příbramska, který se dopustil dvou krádeží. Jedná se o recidivistu, který se v minulosti opakovaně dopustil majetkové trestné činnosti, z výkonu trestu odnětí svobody byl propuštěn letos v dubnu.
Ve středu 3. září přišel po poledni do prodejny v Humpolci, kde hned po vstupu využil toho, že v prodejních prostorách v tu chvíli nikdo nebyl, šel za prodejní pult, kde otevřel pokladnu a odcizil z ní finanční hotovost téměř patnáct tisíc korun. Peníze schoval do kapsy bundy a okamžitě z obchodu odešel. Pachatele si ale stačila všimnout prodavačka, která přivolala policejní hlídku. Policistům žena sdělila směr, kterým se podezřelý muž vydal, a hlídka pachatele následně velmi rychle zadržela. Muž měl odcizené peníze u sebe, policisté je zajistili a následně si finanční hotovost převzala zpět oprávněná osoba. Zadrženého muže policisté převezli na obvodní oddělení. Na základě provedeného šetření dále zjistili, že se muž dopustil krádeže ještě také v polovině minulého týdne. V jiné humpolecké prodejně odcizil pět lahví rumu, které schoval do batohu.
Policisté sedmadvacetiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Případ řeší ve zkráceném přípravném řízení.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
5. září 2014

vytisknout  e-mailem