Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž odcizil zboží za deset tisíc korun

JIHLAVSKO: Dopaden byl, když si do prodejny přišel k ukradeným věcem dokoupit ještě příslušenství  

Policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu krádež dvaačtyřicetiletému muži z Jihlavy. V polovině minulého týdne odcizil v jihlavském obchodním domě zboží v hodnotě přes deset tisíc korun. Po několika dnech se do obchodu vrátil a chtěl si zakoupit k odcizeným věcem ještě další příslušenství. V tu dobu už ale o krádeži zaměstnanci věděli a muže do příjezdu policejní hlídky zadrželi.
 
Ve středu 14. listopadu přišel muž před desátou hodinou dopoledne do obchodního domu na ulici Romana Havelky. Z regálu v prodejně odcizil satelitní přijímač v hodnotě 2 500 korun. Zboží uschoval a z obchodu odešel bez zaplacení. Ve stejný den se kolem jedné hodiny odpoledne do prodejny vrátil a odcizil ještě další tři vystavené satelitní přijímače v hodnotě téměř osm tisíc korun. Zboží muž uschoval do tašky, kterou si s sebou za tímto účelem přinesl. Poté aniž by za věci zaplatil, z prodejny odešel.
Při vyhodnocování záznamů z kamer následně zaměstnanci obchodu zjistili, že došlo ke krádeži a případ na konci minulého týdne oznámili policii. Policisté na základě popisu začali po pachateli pátrat. Po několika dnech ale podezřelý muž sám do prodejny opět přišel a sháněl součástky k odcizenému zboží. Zaměstnanci už ale v té době o předchozí krádeži věděli a popis podezřelého muže znali. Přivolali policejní hlídku a pachatele do jejího příjezdu v prodejně zdrželi. Policisté muže převezli na obvodní oddělení. Zjistili, že se jedná o dvaačtyřicetiletého muže. Následně mu policejní inspektor sdělil podezření ze spáchání přečinu krádež. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
21. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem