Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Muž odjel od nehody

Český Krumlov – Velešín - Kriminalisté obvinili muže, který ve Velešíně způsobil nehodu a poté od ní odjel. 

Obviněný 26letý muž jel dne 10. prosince 2010 v pozdních večerních hodinách jako řidič osobního vozidla Mitsubishi Carisma ulicí Nad Cihelnou ve Velešíně ve směru od centra k sídlišti. Před jedním z domů z důvodu nepřizpůsobení rychlosti povětrnostním podmínkám a zejména jiným okolnostem, které je možno předvídat, spatřil až na poslední chvíli osobní vozidlo Renault Clio. To řídila 43letá žena, která s ním v té době couvala od pravého okraje komunikace vlevo, do parkovacího stání kolmého ke komunikaci. Muž nezvládl zastavit a levou přední částí auta narazil do pravé zadní a boční části renaultu. Po střetu, aniž by se řádně přesvědčil o zdravotním stavu osádky vozidla Renault, začal z místa střetu couvat. Přitom vjel na pravou krajnici, kde zadní částí vozidla srazil informační tabuli a z místa nehody ujel ve směru do centra.
 
Při nehodě však došlo k těžkému zranění 41leté spolujezdkyně na předním sedadle v renaultu Clio, v délce léčení přesahující šest týdnů. Dále došlo k hmotné škodě na osobním vozidle Renault Clio ve výši asi 15 000 Kč. Na Mitsubishi Carisma byla škoda vyčíslena na 25 000 Kč a na reklamní tabuli škoda ve výši 1 000 Kč.
 
Obviněný muž se svým jednáním dopustil trestných činů těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
30. března 2011

 

vytisknout  e-mailem