Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Muž odjel s autem, které měl jen vyčistit

JIHLAVSKO: Ujížděl před policejní hlídkou a nevlastní řidičský průkaz 

V pátek 24. května byli polenští policisté vysláni k případu do obce Velký Beranov. Když po ukončení nezbytného šetření a provedení všech úkonů před jednou hodinou odpoledne z místa odjížděli, všimli si vozidla BMW, které se jim zdálo podezřelé. Za automobilem vyjeli. Vozidlo BMW dojelo v obci ke křižovatce označené dopravní značkou „Stůj, dej přednost v jízdě!“, řidič ale nezastavil a vjel zvýšenou rychlostí do křižovatky, kde v tu dobu jelo po hlavní silnici další vozidlo. Řidič tohoto automobilu rychle zareagoval, stihl zabrzdit a ke střetu tak nedošlo. Automobil BMW začal ujíždět ve směru na Jihlavu. Policisté začali vozidlo pronásledovat, použili zvukové i světelné výstražné znamení. Na výzvy k zastavení řidič automobilu BMW nereagoval. Policistům se podařilo vozidlo velmi rychle, ještě před obcí Nové Domky, zastavit. Řidiče vozidla zadrželi.
Dále provedli policisté šetření a zjistili, že řidičem je dvacetiletý muž, který se zmocnil automobilu neoprávněně. Po poledni svěřil majitel vozidlo v Jihlavě firmě k vyčištění interiéru automobilu. Jeden ze zaměstnanců firmy poté s vozidlem bez svolení jeho majitele odjel až do Velkého Beranova, kde si ho všimla policejní hlídka. Policisté také zjistili, že zadržený muž nevlastní řidičské oprávnění. Dále kontaktovali skutečného majitele vozidla, který si nepoškozený automobil převzal.
Policisté zadrženého muže eskortovali na obvodní oddělení, po provedení nezbytných úkonů byl ze zadržení propuštěn. Případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci. Dále je mladý muž podezřelý ze spáchání několika dopravních přestupků.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
28. května 2013 

vytisknout  e-mailem